Gençlerbirliği’ne mağlup olarak şampiyonluk umutlarını mucizeye bırakan Fenerbahçe yaklaşık 1,5 ay sonra yenilgiyle tanıştı.
 
Sarı-lacivertli takım başkent deplasmanında 10 maçlık yenilmezlik uvnanını da yitirdi. Süper Lig’in 24. haftasında BJK İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a 3-2 mağlup olan FBahçe daha sonra üç kulvarda çıktığı 10 karşılaşmada yenilgi yüzü görmezken, 7 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.
 
Sarı-lacivertli takım, Beşiktaş derbisinden sonra Süper Lig’de Bursaspor’u 4-1, Antalyaspor’u (D) 2-1, Akhisar Belediyespor’u 2-0, Orduspor’u (D) 2-0 ve Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti. UEFA Avrupa Ligi’nde Viktoria Plzen’i deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, Çek rakibiyle İstanbul’daki rövanşta 1-1 berabere kaldı. UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio’yu Kadıköy’de 2-0 yenen sarı-lacivertli takım, İtalya deplasmanından da 1-1’lik skorla döndü.
F.Bahçe 10 maçlık periyodun son maçında hafta arası Türkiye Kupası yarı final ilk randevusunda Eskişehirspor’a konuk olmuş ve sahadan yine 1-1’lik skorla ayrılmıştı.