Bayrampaşa’da plastik boya imalathanesi olarak kullanılan bir iş yerinin zemin katında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Bayrampaşa, Orta Mahallesi, İbrahimağa Caddesi üzerinde, plastik boya imalathanesi olarak kullanılan iş yerinin zemin katında akşam saatlerinde yangın çıktı. Binadan dumanların çıktığını gören vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bakırköy, Şişli, Bayrampaşa ve Eyüp’ten olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere hemen müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Yangın sırasında iş yerine yeni geldiğini belirten bir vatandaş, bütün çalışanların aşağıda olduğunu, yangının çıktığı yerin boya fabrikası olduğunu belirtti. Kendi iş yerinin üst katta olduğunu, dumanı fark edince aşağı indiklerini söyleyen aynı şahıs yanan yerde plastik boya, tiner gibi yanıcı ve parlayıcı maddelerin hepsinin olduğunu aktardı.

Yangının nasıl çıktığı sorusuna Yakup Karataş isimli bir vatandaş ise, ”Bilmiyorum, patlama olmuş diyorlar ama, nasıl bir patlama olmuş bilmiyorum.” dedi. İçeride işçi olup olmadığına ise Karataş, ”Cumartesi paydos ettiler mi çalışıyorlar mı bilmiyorum. Biz yukarıda çalışıyorduk ama aşağıda elleri kolları tozlanmış, yanmış birkaç kişi vardı.” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: CIHAN