PKK'nın silahları bırakarak sınır dışına çekilmesine yönelik hazırlıklar sürüyor. İmralı'nın 'silahsız çekilme' talimatını kabul eden Kandil, bir taraftan teknik çalışmalar yaparken diğer yandan Öcalan'ın çekilme takvimine ilişkin işaretini bekliyor. Bir süre önce Kandil'in çıkışına ilişkin görüşünü içeren mektubu getiren BDP heyeti ise İmralı'da hükümlü bulunan Öcalan ile görüşmek üzere yeniden Ada'ya gitmeye hazırlanıyor.

Cevaplar İmralı'ya ulaştı

Öcalan'ın Kandil ve örgütün Avrupa kanadına hitaben kaleme aldığı 'silahsız çekilme' mektubuna verilen cevaplar önceki gün Ankara'ya getirilmişti. Adalet Bakanlığı ile MİT'e teslim edilen mektupların İmralı'ya ulaştırıldığı belirtildi. İmralı'da, MİT görevlileri ve devlet yetkilileri ile Öcalan arasında bir görüşme gerçekleştiği öğrenildi. İmralı'nın, birkaç hafta içinde öngörülen çekilme takvimi üzerinde çalıştığı belirtilirken, BDP yeni bir heyet için harekete geçti. 5. BDP heyetinin önümüzdeki günlerde yeniden İmralı adasına gitmesi planlanıyor. Bu konuda Adalet Bakanlığı ile temasa geçilirken, ziyaretin kısa süre inde gerçekleşmesi bekleniyor.

Aşamalı olarak çıkacaklar

Kandil, çekilme hazırlıklarını ise aralıksız sürdürüyor. Bu konudaki çalışmaları büyük ölçüde tamamlayan Kandil yönetiminin, örgütün alt kadrolarına vereceği 'silahsız çıkın' talimatı için İmralı'dan gelecek çekilme takvimini beklediği öğrenildi. Takvimin netleşmesi ile birlikte örgüt mensupları aşamalı olarak sınır dışına çıkacaklar.

 

Kaynak: STAR GAZETESİ