Yurt gazetesi yazarı ve Ortadoğu Muhabiri Ömer Ödemiş, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Odunpazarı Buluşması’nın ikinci gününde konferans verdi. Ödemiş, IŞİD’in birkaç ay içerisinde Türkiye’ye gireceğini öne sürdü.

Ömer Ödemiş, Odunpazarı Belediyesi ile Odunpazarı Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan, 63 il ve ilçeden kent konseyi temsilcisinin katıldığı toplantının ikinci gününde bir konferans verdi. Konferansta Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, meclis üyeleri ve daire müdürleri de hazır bulundu.

ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANACAKLAR

Konferansta çarpıcı iddialar öne süren Ödemiş, “Bir başka ülkeyi yıkmak için komplo, tezgah ve uluslararası misyon üstlenmiş bir hükümet var Türkiye’de. Bunun için suçlular. Uluslararası hukuku hiçe saydılar. Bundan dolayı da ben o 5 yılı Tayyip Erdoğan’ın orada tamamlayamayacağını ve bunun hesabını tüm dünya halklarına vereceğini düşünüyorum. Çocuklar öldürüldü. Arkadaşlar orada 500 bin insan öldürüldü. Suriye’de AKP yenildi arkadaşlar. Politikası çöktü. Uluslararası mahkemelerde de yargılanacaklar.” diye konuştu.

ANAMUR’A KADAR GELECEKLER

Ödemiş, IŞİD’in ve diğer örgütlerin Türkiye’nin başına bela olacağına vurgu yaptı. “IŞİD, El Kai̇de, Nusra bu kadar rahat Suriye’ye girdi çıktı, katletti, öldürdü de Türkiye’de bir şey yapmayacaklar mı?" diye soran Ödemiş, şöyle devam etti: “Türkiye rejimini dost mu biliyorlar bunlar? Ben bir kaç ay içerisinde IŞİD’in Türkiye’ye saldıracağını düşünüyorum. Hem de bombalı saldırı değil, girme şeklinde. Anamur’a kadar da Türkiye ordusunun durdurabileceğini düşünmüyorum... Ölmeyi ve öldürmeyi biliyorlar. Bu her silahtan daha tehlikeli, üstünü basa basa söylüyorum. Reyhanlı’dan girdikten Anamur’a kadar hiçbir güç durduramaz arkadaşlar bunları. Ve katliam yaparlar.”

Ödemiş’in konuşmasının ardından, toplantıda ortaya çıkan sonuç bildirgesi okundu. Daha sonra Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt adına, Kent Konseyleri Platformu’ndan Atatürk işlemeli duvar halısı ve bayrak aldı.

Kaynak: CIHAN