Bireysel emeklilikte (BES) bir türlü ödenemeyen devlet katkısını bekleyenlere müjde. Ocak ayında yürürlüğe giren yeni Bireysel Emeklilik Kanunu'nda yer alan kamunun yüzde 25'lik katkı payı gecikmeli de olsa hesaplara yattı. Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıkalamada Ocak 2013 dönemine ait 41.7 milyon TL'nin 30 Nisan'da, şubat ve mart aylarına ait 218.9 milyon TL'nin ise dün hesaplara yattığı belirtildi.
 
TEKNİK ALTYAPI BEKLETTİ
 
Hazine'nin açıklamasında emeklilik şirketlerinin teknik altyapısının tamamlamasının ardından ödemelerin yapılacağının daha önce kamuoyuna açıklandığı hatırlatılarak, "Bu çerçevede gerekli teknik altyapının tamamlanmasının ardından ödemeler yapıldı" denildi.
 
BUNDAN SONRA HER AY SONU
 
Hazine bundan sonraki dönemde bireysel emeklilikte devlet katkısı ödemelerinin ilgili ayı takip eden ay sonuna kadar düzenli yapılacağını da kamuoyuna duyurdu.
 
3.5 MİLYON KİŞİ BES'TE
 
Bireysel emeklilik sistemine uygulan devlet katkısının yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesiyle, BES'e büyük ilgi geldi. İlk üç ayda bireysel emeklilikte katkı payı ödemeye başlayanların sayısı 312 bin kişi artarak 3.5 milyona yaklaştı. Toplam fon büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,20 artışla 22 milyar liraya yükseldi.