Bitlis’te terörist saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 Özel Harekat polisin kimlikleri belli oldu.

Arıcılık mevkisindeki polis kontrol noktasına gece saatlerinde teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından bölgeye takviye olarak giden Özel Harekat polislerinin içinde bulunduğu zırhlı araçlardan birinin devrilmesi sonucu şehit olan polislerin Eyüp Emre Kan, Fatih Sağır ve
Mustafa Arslan olduğu belirtildi.

Şehit polislerin cenazesinin, sabah saatlerinde düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Kazada yaralanan polislerin ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavileri devam ediyor. Ayrıca, 3 polisin içerisinde hayatını kaybettiği, 2 polisin de yaralandığı araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Öte yandan, Bitlis Devlet Hastanesi’nde olayı takip eden basın mensupları polisler tarafından darp edildi. Darp olayından sonra olay yerinden ayrılan gazeteciler, konuyla ilgili Vali Orhan Öztürk’ü telefonla arayarak bilgilendirdi.

Kaynak: CIHAN