i8 talebine yetişemeyen BMW, en büyük distribütörüne torpil yaptı, araçları hemen teslim etti.

BMW'nin 2 milyar euro yatırımla yarattığı ilk elektrikli modelleri i3 ve i8 beklentilerin üzerinde ilgi gördü. Özellikle i8'e yoğun talep geldi. Tom Cruise'un oynadığı 'Görevimiz Tehlike' filmiyle ünlenen aracı alabilmek için bazı ülkelerde 18 aylık bekleme süreleri oluştu. BMW, talebi karşılayabilmek için Almanya'daki Leipzig tesisindeki üretimi arttırmak için çalışmalara başladı.

YÖNETİM ARAYA GİRDİ

Eylül ayında satışa çıkan i3 ve i8 ülkemizde de ilgi odağı haline geldi. i8 için müşteriler sıraya girdi. Borusan Otomotiv yoğun talep gelen i8'den istediği miktarda ithal edemeyince, satışları 2015 yılına erteledi. Ancak hatırlı müşterilerini kırmak istemeyen Borusan Otomotiv araya adeta tanıdık soktu ve 10 adet i8'i almayı başardı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, "Sene başında BMW i8'den 50 adet isterken 5 adet alabilmiştik. O kadar çok kıramayacağımız talibi vardı ki bu 5 adedi bu yıl satmaktan vazgeçtik. Ancak Ataşehir Showroom'u açılışına katılan BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson sayesinde son anda Aralık ayı üretiminden 10 adet i8 aldık. 2015 Mart ayına teslimat siparişi aldığımız müşterilerimize bu Aralık üretimi i8'lerin 5 ya da 6 adedini teslim edebileceğiz" açıklamasını yaptı.

BMW'nin Türkiye'ye torpil yapmasında Borusan Otomotiv'in 50 ülkeyi sollayarak dünyanın en fazla satış yapan distribütörü unvanını alması ve 30 yıldır sürene başarılı ortaklık etkili oldu.

4.5 SANİYEDE 100 KM/S

Uzay aracını andıran BMW i8 melez bir otomobil yani hem bennzinli hem de elektrikli motora sahip. Otomobilde, 231 beygir gücünde 1.5 lt hacimli benzinli motor ve 131 beygir güç üreten elektrikli motor yer alıyor. i8, 100 km/s hıza 4.5 saniyenin altında ulaşıyor. i8, tam şarjla 500 km'nin üzerinde yol katedebiliyor. Melez BMW'nin fiyatı 180 bin (499 bin TL) ile 220 bin euro (610 bin TL) arasında değişiyor.

i3 RÖTAR YAPTI HEDEF ŞAŞTI

Eşref Biryıldız, i3'ün pazara sunulma tarihinin Mart'tan Eylül'e ertelenmesi nedeniyle 2014 yılı hedeflerinin gerisinde kaldıklarını söyledi. Biryıldız, "Araç 1 yıl önce tanıtılırken hedefimiz 150-200 adetti. Ancak lansman takvimi değişti, Mart'tan Eylül'e ertelendi. Tarih sarkınca, hedeflerimizi de kademeli olarak düşürdük. Şu anda yıl sonu nihai fatura adedi 35 olarak görünüyor. Ancak bu adetlerin başlangıç planlarının gerisinde olması hiçbir şekilde gelecek planlarımıza dair bir değişiklik getirmeyecek" dedi.

Kaynak: Vatan