Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin yeni anayasa çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Kart, şunları söyledi:
 
“Biz, bundan sonraki yol ve yönteme dair, Sayın Meclis Başkanı’nı göreve davet edeceğiz. Yeni bir değerlendirme yapma gereği var. Hem başkanlık taslağının getirdiği tıkanma aşılmalı hem de ikinci müzakerenin nasıl bir takvim içinde yapılacağı belirlenmeli. Bu arada ortaya çıkan taslağın kamuoyunun bilgisine sunulması, liderlerle görüşme dahil olmak üzere düşüncelerimizi Sayın Başkan ile paylaşacağız.
 
Aslında Sayın Başbakan dışında diğer liderlerin anayasa takvimine yönelik bir müdahalesi yok. Hem bu müdahaleyi sona erdirmek hem de başkanlık taslağının yarattığı tıkanmayı aşma noktasında, görüşme yapılmasında fayda olduğu düşüncesindeyiz. Her ne çalışma olacaksa bunun mutlaka mutabakat ile olması zorunluluğu var.
 
O zaman meşruiyet noktasında sorun olmaz. Bunun dışında bir ya da iki partinin dayatması ile süreç gelişirse orada meşruiyet sorunu başlar ve ciddi bir kriz yaşanır.”