Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, IŞİD’n zulmü karşısında, canlarını kurtarmak için yaşlı, genç, kadın ve çocukların büyük eziyetlerle ülkemize sığındıklarını ve büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. Ensar Öğüt, “IŞİD mağdurlarına yandan değil candan sahip çıkılmalı. Büyük devlet sahiplenen devlettir” dedi.


CHP’li Öğüt, son günlerde IŞİD’in artan zulmüyle ilgili açıklama yaptı.

Ensar Öğüt yaptığı açıklamada, “Burada devletin büyüklüğü, insanlığı ve dost ve kardeşliği kendini göstermelidir. Suriye’den kaçanlara kucağımızı açtık ancak onlara iyi bir ortam hazırlayamadık. Ne doğru dürüst barınmalarını sağlayabildik ne de karınlarını doyurabildik. Sokakları işgal ederek dilencilik yapmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

IŞİD katliamlarından kaçan Kürt, Türkmen ve Ezidi kökenden insanların aynı duruma düşmemeleri için, yandan değil candan sahiplenici bir politika izlenmesi gerektiğini ifade eden Öğüt, “Bu insanlar bizim ülkemizin akrabaları, kanları ve canlarıdır. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bir çalışma içine girilmelidir. Camii köşelerinden, otobüs terminallerinden, buldukları yere sığınmaktan kurtarılmalıdır. Yiyecekleri ve içecekleri insana yakışır tarzda örgütlenmelidir. İnsan gibi, bizim gibi yaşayacakları bir ortam yaratılmalıdır. İşte devletin büyüklüğü de burada ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

Öğüt, sadece insani açıdan değil, ülkemizin çıkarları açısından da IŞİD ile değil, ülkemizdeki Kürt vatandaşlarımızla kardeşlik ve kan bağları olan bu insanlarla sınır komşusu olmayı tercih etmek gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: CIHAN