Cihanbeyli Belediyesi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren kuşları  beslemek için ilçemizin muhtelif noktalarına Park ve Bahçeler ,Temizlik Bişrim Sorumlusu, Çevre Koruma Birim Sorumlusu Ali Sait Öztürk ve Veterinerimiz Bahar Özdemir tarafından yem bırakıldı.

Cihanbeyli Belediyesi ekipleri, kar yağışının başladığı andan itibaren ilçenin muhtelif yerlerine kuşlar ve sokak hayvanları için yem ve yiyecek bırakma çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının artması ile birlikte kar örtüsünün doğadaki canlıları olumsuz etkilediğini gözlemleyen ekipler olası kuş ölümlerinin önüne geçmek için ilçede bulunan Gölet mevkiine, Şehitler Parkı'na ve kuşlar için belirlenen çeşitli yerlere yem bıraktılar. Yapılan çalışmaların doğal dengenin korunması amacıyla yapıldığını belirten ekipler kar örtüsü tamamen kalkana kadar yiyecek bulmakta zorlanan kuşlarla sokak hayvanları için yiyecek bırakma işleminin devam edeceğini belirtti.

Konu ile alakalı açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet  Kale “Atalarımızdan aldığımız bu geleneği günümüze taşıyarak devam ettirmeyi sürdüreceğiz.Sadece insanlara karşı vazifemiz yok, bütün canlılara karşı sorumluluğumuz var. Bugün da yaban hayvanlarına karşı vazifemizi yerine getirmek için ekiplerimiz sahadaydı.  Ancak halkımız bu konuda bilinçlenir ve kendi mahallesinde,hayvanları korursa daha çok hayvanı kurtarmış oluruz."dedi Atalarımızın doğadaki canlılara verdiği ehemmiyetin, tarihte başka hiçbir millette görülmeyen güzel bir uygulama olduğunun altını çizen Başkan Kale, yaşadığımız şehrin Hoşgörü Diyarı olduğunu  vurgulayarak bu hoşgörünün tüm canlılara gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Burçin Yılmaz - Haber Merkezi