Günümüzde toplumumuzda yok olmaya başlayan değerlerimizin tekrar canlandırmak için ‘iyilik Yap’ Projesini hayata geçiren Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri,öğretmenleri ve idarecileri Yaşlı teyzeleri,kimsesiz yoksul kişileri ziyaret ederek maddi ve manevi yardımcı oluyorlar,Sokakta yaşayan kimsesiz hayvanların karınlarını doyurup bakımlarını yapıyorlar ve okullarında bulunan iyilik kutusunun içerisine yaptıkları iyilikleri yazıp koyuyorlar.

Amaçlarının Yaptığı iyilikle insanlara ve hayvanlara yaptıkları iyilikleri çocuklara aşılamak olduğunu belirten Karşıyaka Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Demir: “ Bu ‘iyilik yap’ Projemizin amacı çocuklarımıza Saygılı Olmayı ve İyilik Yapmayı öğretmektir ve Gönüllü yardımseverlik duygularının çocuklarımızda geliştirmektir.Çocukların küçük yaşta şiddete mahruz kalmamaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu projeye anne ve babalarında destek vermeleri lazımdır.” Dedi.

Öğrencilerin yürüttükleri ´´İYİLİK YAP´´ Projesi kapsamında Karşıyaka mahallesinde oturan yaşlı bir kadının evine ziyarette bulunarak erzak yardımında bulundular. Yaşlı teyze kendisine iyilik yapan öğrencilere  teşekkür ederek kendilerine başarılar diledi.

Cemal Hatipoğlu