Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde hazırlanan “KOP ile Kaliteli Tohum Üretim” projesi desteklenmeye hak kazandı. Belediye Başkanı Mehmet Kale, proje kapsamında ilçeye çok önemli bir tesis kazandırılacağını açıkladı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut ve Ticaret Borsası Başkanı Hacı Kabakcı ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak ilçede yaşanan kuraklık ve hafta başında etkili olan dolu nedeniyle ekili tarlalardaki zarar masaya yatırıldı.

Cihanbeyli’de şu anda 957 bin arazi üzerinde buğday ve arpa ekilişlerinin olduğunu belirten İlçe Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, kuraklık nedeniyle yüzde 70-80’lere varan zararın olduğunu, dolu nedeniyle meydana gelen zararla ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akbulut “Kuraklık ve dolu nedeniyle zarar gören çiftçilerimize dekar başına destek verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Cihanbeyli Ticaret Borsası Başkanı Hacı Kabakcı ise bölgenin ağır bir kuraklıkla karşı karşıya olduğunu, bununla birlikte dolu yağışı nedeniyle ekili alanlarda ciddi bir kaybın olduğunu belirtti.

“BÖLGEMİZDEKİ ZARARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Toplantıda konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise kuraklık nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekerek, çiftçinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek Cihanbeyli’nin afet bölgesi ilan edilmesi noktasında çalışma yürüttüklerini belirtti. Kale “Rabbim çiftçimizin yardımcısı olsun. Sıkıntıların giderilmesi noktasında gereken çalışmaların yapılacağından şüphemiz yok.” dedi.

CİHANBEYLİ İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Konuşmasında Cihanbeyli tarımı için büyük önem taşıyan 'KOP ile Kaliteli Tohum Üretim' projesinin desteklenmeye hak kazandığının müjdesini veren Başkan Mehmet Kale, proje ile ilçeye sertifikalı tohumların üretilebileceği bir tesisin kazandırılacağını açıkladı. Başkan Kale, sürecin ilk başından itibaren konuyu yakından takip eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’e teşekkür etti.