Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin 4 mahallesinde yaklaşık 35 yıldır süregelen tapu sorununa neşter vuruldu. Ramazan Bayramının ardından hak sahiplerine tapularının verilmeye başlandığını açıklayan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “İlçemizde kanayan bir yaraya daha merhem olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, ilçenin tüm sorunlarını ciddiyetle eğilerek bir bir çözüme kavuşturduklarını belirtti. Yeniceoba, Kuşça, Bulduk ve Gölyazı mahallelerinde yaklaşık 1.700 tapunun çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar mülk sahiplerine devrinin yapılamadığını hatırlatan Başkan Kale, yaklaşık 35 yıldır devam eden bu problemi de ortadan kaldırdıklarını kaydetti. Uzun bir süredir konunun üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Kale “Geçmişte yapılan bazı yanlış işlemlerden dolayı vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyordu. Bizlerde bu mağduriyeti gidermek için elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımıza başladık. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’nın desteğiyle büyükşehir ve ilçe belediyemizin ekipleri hassas bir çalışma yürüttü” dedi.

BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR

Konunun daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlatıldığını ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin ve ilçemizin tüm sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yaklaşan Sayın Bakanımız, tapu probleminin giderilmesi için de gereken talimatları verdi. Kendilerinin büyük desteğiyle Cihanbeyli’nin kanayan bir yarası haline gelen bu sorunu da ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizi ihya noktasında bugüne kadar hiçbir talebimizi geri çevirmeyen Konya’mızın gururu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca sorunun çözümü noktasında verdikleri desteklerden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya çok teşekkür ediyorum”

TAPULAR MÜLK SAHİPLERİNE VERİLMEYE BAŞLANDI

Sorunun çözümüne kavuşturulmasıyla birlikte gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından tapuların mülk sahiplerine verilmeye başlandığını açıklayan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale “Mülk sahibi vatandaşlarımız belediyemize gelerek tapularını alabilirler. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.