Son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşayan Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde belediye tarafından yürütülen 5 dev projede sona yaklaşılıyor. Başkan Mehmet Kale, başta meydan projesi olmak üzere yüzme havuzu, Galericiler Sitesi, Kamyon Garajı ve Yeni Otogarın Türkiye Yüzyılı’na yakışır projeler olacağını belirtti.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi son yıllarda aldığı yatırımlarla dikkatleri üzerinde topluyor. İlçede büyük bir dönüşüme imza atan Cihanbeyli Belediyesi, yapımları devam eden 5 büyük projede sona yaklaşıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, tarihi hizmetleri kazandırdıkları ilçede meydan, otogar, yüzme havuzu, kamyon garajı ve galericiler sitesi inşaatlarının hızla devam ettiğini belirtti. Kamyon Garajı ve Yeni Galericiler sitesi ile ilçenin ekonomik hayatına önemli bir dokunuş yapacaklarını ve merkezde de büyük bir rahatlamanın olacağını ifade eden Kale, yüzme havuzlarının tamamlanmasıyla da gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri ve spor yapabilecekleri alanların doğacağını kaydetti.

Diğer taraftan Cihanbeyli’ye yeni bir otogar kazandırıldığını anlatan Kale, modern ve fonksiyonel yapısıyla yeni otogarın Konya-Ankara kara yolu üzerinde ilçeye yeni bir dinamizm kazandıracağını belirtti. Kale, mevcut otogarın olduğu alanın da ilçeye yakışır bir projeyle değerlendirileceğini ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

- Cihanbeyli tarihine damga vuracak proje

Altın dönemini yaşayan Cihanbeyli’de yaptıkları tüm çalışmaları yeni meydan projesiyle taçlandıracaklarını ifade eden Kale “İlçemizde bugüne kadar eksikliği hissedilen yeni meydan projesi üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Bu yılın sonuna kadar kalan kısmının da tamamlanması için uğraşıyoruz. Cihanbeyli, Türkiye Yüzyılı’nda yeni meydanıyla anılacak. Tamamlandığında muhteşem bir eser ortaya çıkacak. Vizyon projelerimizden bir tanesi de bu projemizdir. Bizler ilçemize daha önce hayal bile edilemeyen birçok eseri kazandırdık. Meydan projesi de bunlardan biridir. Tabiki yapacaklarımız bitmedi. İlçemiz için yeni hayallerimiz var ve bu hayalleri de inşallah gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız ve geleceğimiz için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.