Cihanbeyli Belediyesi çevreci sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Yeşil bitkilerin hasadına hazırlanılan bu dönemde belediye tarafından alınan anız parçalama makineleri çiftçinin hizmetine sunuldu. Başkan Mehmet Kale ''Hem anız yangınlarının önüne geçerek doğal yaşamı korumayı hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayıhedefliyoruz'' dedi.

Tuz Gölü'ndeki flamingo yaşamını korumak için geçtiğimiz haftalarda 2 gün içerisinde 4 kilometrelik boru döşeyerek bölgeye su takviyesinde bulunan Cihanbeyli Belediyesi, yeni bir çevreci sosyal projenin altına imza attı. Hububat hasadının tamamlandığı, yeşil bitkiler için de hasat hazırlığının yapıldığı ilçede belediye tarafından alınan anız parçalama makineleri çiftçinin hizmetine sunuldu. Proje Konya Büyükşehir Belediyesi ve Cihanbeyli Ziraat Odası iş birliği ile gerçekleştirildi.

Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, tarıma katkıları ve doğal yaşamı korumaya yönelik çalışmaları dolayısıyla Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale'ye teşekkür etti.

İlçeye kazandırdıkları dev eserlerin yanı sıra sosyal ve doğal yaşamı korumaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise bölgede anız yakılmasının önüne geçmek istediklerini belirtti. Kale ''Cihanbeyli tarımsal faaliyetlerin yoğun bir şekilde yapıldığı Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesidir. Bölgemizde mısır ve ayçiçeği hasadının yapılmasının ardından bu makineler çiftçimizin çok işine yarayacak. Anız yangınlarının önüne geçeceğiz. Böylece topraktaki canlıları koruyacak, minerallerin yok olmasını önleyeceğiz'' dedi. Halkın yararına, tarımsal üretimi artıracak her projenin destekçisi olduklarını belirten Başkan Kale, geçtiğimiz günlerde hayvancılığın gelişime de katkı verecek bir çalışma yaptıklarını ve belediye tarafından alınan koçları üreticilere dağıttıklarını hatırlattı. Başkan Kale, bu projede kendilerine destek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 4 adet anız parçalama makinesi çiftçinin hizmetine sunuldu.