Konya’nın Cihanbeyli İlçesi her alanda olduğu gibi eğitimde de yükselişini sürdürüyor. Hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yakın zamanda sınav merkezi olan ilçede ilk kez gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin girişimleriyle ilçeye kazandırılacak yeni okul ile birlikte ikili eğitim de sona eriyor.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada eğitim alanında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Cihanbeyli’de göreve gelir gelmez ilk olarak öğretmen açığını kapatmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını anlatan Başkan Kale, tarihinde görülmemiş sayıda öğretmenin Cihanbeyli’de görevlendirilmesiyle bu problemi çözüme kavuşturduklarını belirtti. Okulların fiziki yapılarındaki eksiklikler, çevre düzenlemeleri ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında da Cihanbeyli Belediyesi’nin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini ifade eden Kale, koronavirüs salgını döneminde uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilerin kullanımına sunulması için gereken tablet ve diğer ekipmanların da EBA destek noktalarına teslim edildiğini hatırlattı.

CİHANBEYLİ SINAV MERKEZİ OLDU

Eğitim alanında ilerleyişini sürdüren Cihanbeyli'de bu yıl güzel bir gelişmenin daha yaşandığını ve ilçeye ÖSYM tarafından Sınav Koordinatörlüğü kurulduğunu belirten Başkan Kale, hafta sonunda yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Cihanbeyli’de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade etti. Kale “Gençlerimiz sınav için başka merkezlere gitmek zorunda kalmadı. Çünkü artık Cihanbeyli de bir sınav merkezidir” ifadelerini kullandı.

İKİLİ EĞİTİM SONA ERİYOR

Cihanbeyli’ye son dönemde kazandırılan okullara önümüzdeki süreçte bir yenisinin daha ekleneceğini belirten Kale, geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmenin ardından ilçeye müjdeli bir haberle döndüğünü hatırlattı. Kale “İlçemize 24 derslikli yeni bir okul yapılacağının müjdesini geçtiğimiz günlerde vermiştik. Göktepe Mahallemizde inşa edilecek bu okulun tamamlanmasıyla Cihanbeyli'de eğitim alanında yeni bir dönem başlayacak ve merkezde ikili eğitim sona erecek. Konuyu yakından takip ederek bizlere büyük destek veren kıymetli hemşehrimiz, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca büyük katkılarından dolayı Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan ile AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem, İl Başkanımız Sayın Hasan Angı, İlçe Kaymakamımız Sayın Remzi Demir, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Sarıtaş'a çok teşekkür ediyorum. Bizler her daim çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Onların çok daha iyi şartlarda eğitim alması için gayret ediyoruz. Ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerine ulaşmasında en büyük gücümüz olan yavrularımızdan tek isteğimiz derslerine iyi çalışmalarıdır.” dedi.