Cihanbeyli’ye bağlı Tüfekçipınar Mahallesinde Tüfekçipınar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Hıdırellez şöleni düzenlendi. Organizasyona Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, belediye meclis üyeleri, Ak Parti Cihanbeyli Kadın Kolları Başkanı Raile Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.


Burada yaptığı konuşmada Hıdırellez’in kültürümüzde çok önemli bir yerinin olduğunu belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Bu tür etkinlikler birliğimiz, beraberliğimiz ve dayanışmamızın daha da pekişmesine vesile olmaktadır. Milletimiz tarihin derinliklerinden bugüne kadar ortak değerleriyle, bir olmuştur, diri olmuştur, kardeş olmuştur. Allah'ın izni ile kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam edecektir” dedi.


Hıdırellez ile birlikte anneler gününü de kutladıklarını hatırlatan Başkan Kale, tüm annelerin bu özel günlerini kutlayarak, dernek başkanı Halim Tarıkurt’un eşine şenlikte bulunan tüm anneler adına çiçek verdi.


Konuşmaların ardından Tüfekçipınar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı tarafından, katkılarından dolayı Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye plaket taktim edildi.


Şenliğe katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Cemal Hatipoğlu - ybhaber.com