Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü tarafından ilçemiz 8. Sınıflarına yönelik İnteraktif Bilgi Yarışması düzenlendi.
 
 İnternet üzerinden yapılan yarışmaya 18 Okul katıldı.
 
Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Orhan tarafından gerçekleştirilen programla öğrenciler kağıt kalem kullanmadan yarıştılar.
 
İlk aşamada anabilgisayardan salondaki öğrenci monitörlerine gönderilen sorular öğrenciler tarafından belirlenen süre içerisinde cevaplandırılarak yine ana bilgisayara gönderilmek suretiyle gerçekleşen yarışmada süre sonunda öğrencilere sorulan sorular yansı ile izleyicilere de yansıtıldı.
 
Yarışmaya katılan Cihanbeyli Merkez köy ve kasabalardaki ortaokullar da salondaki yarışmayı bulundukları yerleşim merkezinden canlı olarak izleme imkanı buldu.
 
 Konya’da ilk, Türkiye’de 3. Kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yarışmayı 150 puan alan (Kütükuşağı) ile  Cihanbeyli Burhan Küçükkartallar İlkokulu 1. Olarak tamamladı.
 
Yarışmada Merkez Atatürk İlkokulu 2. Bulduk Atatürk Ortaokulu ise 3. oldu.
 
 İlçemiz için güzel bir deneyim olduğunu aktaran yetkililer önümüzdeki yıllarda yarışmanın turnuva şeklinde düzenlenerek ilçe geneline yayılacağını bildirdi.
 
Öğrencilerin büyük ilgi ve merakla katıldığı yarışma, katılımcılarından tam puan aldı. 
Cemal Hatipoğlu