Mezarlıklarda bulunan tüm ağaç, ağaççık, çalı grubu ve yer örtüsü bitkilerinin bakım çalışmalarını hızlandıran ekipler, ağaç diplerinin havuzlarını hazırlayarak yabancı otlarının temizliğini gerçekleştiriyor.  Camilerin Çecre düzenini ve temizliğini yanısıra Hayvan pazarında bakım ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış yaptığı açıklamada halkın rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Cihanbeyli Belediyesi Temizlik İşleri Şefliğinin bayram boyunca görevinin başında olacağını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, "Halkımızdan ricamız hem çevre hem de kendi sağlığımız için kesmiş oldukları kurbanların kullanılmayan atıklarını gelişigüzel atmamalarıdır. Atalarımızın yattığı mezarları zaman zaman temizliyor, kimsesizlerin mezarlarına da sahip çıkıyoruz. Ancak dini bayramlarda diğer günlere göre daha detaylı bir temizlik çalışması yapılıyor. Bayramda mezar ziyaretlerine gelen vatandaşlarımız daha bakımlı bir mezarda yakınlarını ziyaret edebiliyor." dedi.
 

Cemal Hatipoğlu