Konya’nın Cihanbeyli İlçesindeki dönüşüm devam ediyor. İlçenin altyapısını tamamen elden geçiren Cihanbeyli Belediyesi, cadde ve yolları da modern bir görünüme kavuşturuyor. Devlet Hastanesi etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarıtamamlanırken, bağlantı yolları da prestij caddeler haline geldi.

Cihanbeyli Belediyesi, tarihi hizmetler kazandırdığı ilçede büyük bir dönüşüme imza atıyor. Daha önce 1 metre dahi yağmur drenaj hattı çekilmeyen mahallelerin altyapısını tamamen yenileyen belediye, altyapı çalışmalarının ardından cadde ve yolları da modern bir görünüme kavuşturuyor. Bu kapsamda Devlet Hastanesi bahçesi ile etrafındaki çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

10 MİLYON LİRA HARCANDI

Cihanbeyli Devlet Hastanesi bahçesini tamamen yenilediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kale, yağmur suyu drenaj hatları, kent mobilyaları, kameriyeleri ve kaliteli kilitli taş döşemeleriyle örnek bir alanın ortaya çıktığını belirtti. Sadece hastane bahçesi için 3 milyon liranın harcandığını ifade eden Başkan Kale, bağlantı yollarının da yeni açılanlarla birlikte tamamen yenilendiğini kaydetti. Bölgede kanalizasyon ve su hatlarının değiştirildiğini, yağmur suyu drenaj ile doğal gaz hatlarının da yapıldığını belirten Başkan Kale, altyapının tamamlanmasının ardından tüm yolların prestij cadde kalitesine kavuşturulduğunu söyledi. Kale “Geçmişten bugüne kadar Cihanbeyli Devlet Hastanemizin yerinden kaynaklanan bazı sorunlar yaşanıyordu. Özellikle yağışlı havalarda bodrum katlarını su basıyordu. Biz aldığımız tedbirlerle bunun da önüne geçtik. Bölgede yaptığımız çalışmaların toplam tutarı 10 milyon lirayı buldu” dedi.

Hastane ve çevresinde yapılan çalışmaların çok kapsamlı ve zor bir iş olduğunu ifade eden Kale, vatandaşlara gösterilen sabırdan dolayı teşekkür etti. Kale “Vatandaşlarımız hastaneye pırıl pırıl yollardan gidip geliyorlar. Biz buradaki tüm çalışmalarımızı tamamen belediyemizin bütçesinden karşılayarak yaptık. İlçemiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Sağlıklı günler temennisiyle yapılan tüm çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.