Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, gerek alt yapı gerekse de üst yapıda ilçeye kazandırdıkları çalışmaların gelecek için çok büyük önem taşıdığını belirterek “Ne pandemi ne de hava şartları hızımızı kesti. Yatırımlarımızla Cihanbeyli’nin yıldızı Anadolu’da parlıyor” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni tip koronavirüs salgını döneminde yatırımları bırakın aksatmayı daha da arttırdıklarını ifade eden Başkan Kale, “Planlamalarımız dahilinde tek tek hayata geçirdiğimiz projelerin tamamı ilçemizin geleceği için çok önemlidir” dedi.

“ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

İlçe tarihinde ilk kez yağmur suyu hattı çalışmalarını başlatarak alt yapıdaki büyük bir soruna neşter vurduklarını anlatan Başkan Kale, merkezdeki Konya Caddesinin de yakın bir dönemde bambaşka bir görünüme bürüneceğini belirtti. Kale “Konya Caddesindeki altyapıyı (kanalizasyon, su, doğal gaz, yağmur suyu, telekomünikasyon, elektrik) tamamen elden geçiriyoruz. Tüm bunlar tamamlandığında burası örnek bir 'prestij cadde' olacak. Çalışmalar esnasında esnafımız ile bölgedeki vatandaşlarımızın bazı zorluklar yaşadığını biliyorum. O nedenle mümkün olduğunca hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Hemşehrilerimden biraz sabır istiyorum. Tüm bu çalışmalar elzem ve ilçe merkezinin geleceği için çok önemlidir” dedi.

DEV BİR PROJE DAHA

Cihanbeyli’yi güzel bir geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Kale, “Cihanbeyli'nin gerek alt yapısı gerekse de üst yapısıyla örnek bir ilçe olacağını söylemiştik. Tüm sorunlara el atıyor, ilçemizi güzel bir geleceğe hazırlıyoruz. Cihanbeyli merkez ve Gölyazı Mahallemiz için çok büyük önem taşıyan atık su arıtma tesisleri yaklaşık 33 milyon liralık bir yatırım bedeliyle hayata geçiyor. Desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Kandil Mahallemizin yaklaşık 7 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahını gerçekleştirdik. Durmadan, dinlenmeden tüm mahallelerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyüğü olan Cihanbeyli’nin her mahallesine eşit hizmet götürme gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Kale, “Zaferiye, Yünlükuyu, Mutlukonak, Büyükbeşkavak, Ahirigüzel, Karatepe, Köprübaşı, Taşpınar (Merkez) ve Taşpınar (Çandır) mahallelerimizde yeni mahalle konağı yapım çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Merkez Yeniyayla mahallemizde örnek sosyal tesislerin yapımına ise kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Ayrıca Taşpınar (Kavaklı) Mahalle Parkı ve Sosyal Tesisin yapım çalışmalarını başlattık. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Cihanbeyli'de daha önce hayal bile edilemeyen projeleri biz tek tek hayata geçiriyoruz” diye konuştu.