Son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşayan Konya’nın Cihanbeyli İlçesi gençlere yönelik yatırımlarla da dikkatleri üzerinde topladı. Geniş bir yüzölçümüne sahip ilçeye belediye tarafından 35 sentetik çim saha kazandırıldı. Başkan Mehmet Kale “Gençlerimizin yanında olduğumuzu lafla değil icraatla gösterdik. Onlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Yeşilöz mahallesinde inşası tamamlanan Kapalı Sentetik Çim Sahayı yerinde inceledi. Burada açıklamalarda bulunan Kale, ilçeyi çok önemli dev yatırımlarla donattıklarını, hizmetleri yerine getirirken her kesimin ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını belirtti. Özellikle gençlere yönelik yatırımlara özel önem gösterdiklerini ifade eden Kale “Gençlerimizin yanında olduğumuzu laf ile değil icraatlarımız ile gösterdik. Daha önce yüzme havuzu olmayan ilçemize aynı anda 2 yarı olimpik yüzme havuzu kazandırıyoruz. Birisi tamamlandı, diğeri yapım aşamasında. İlçe merkezine kazandırdığımız yüzme havuzu Konya’nın en iyileri arasında yer alıyor. İçerisinde yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, sentetik halı saha, tenis kort alanları, basketbol, voleybol sahaları ve gençlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri kafeterya alanları var.” dedi.

Hizmetleri ve projeleri ortaya koyarken coğrafyanın büyüklüğünün verdiği tüm zorlukları asla dert etmeyerek aşkla şevkle çalıştıklarını ifade eden Kale“Gençlerimizin ve çocuklarımızın istifade etmeleri adına her bölgeye spor tesislerini bir bir sıraladık. 2014 yılında göreve geldiğimizde ilçemizde sadece bir adet çim saha vardı. Bunun dışında hiçbir futbol sahası yoktu. Şu anda ise Cihanbeyli’mize toplamda 35 adet sentetik çim saha kazandırdık. Kısa süre içerisinde eski çim sahamızın da yeniden çimlenmesiyle, yeni tribünleri ile soyunma odaları ve tartan pistiyle günümüze, gençlerimize ve ilçemize yakışır bir şekilde faaliyete geçireceğiz. Gençlerimizden beklentimiz onlar için çok ciddi maliyetlerle kurduğumuz bu tesisleri verimli bir şekilde kullanmaları ve korumalarıdır. Biz bu tesisleri kazandırmaya devam edeceğiz. Böylesine büyük bir coğrafyada 35 çim sahanın yapımını gerçekleştirdik.  Varsa eksikleri onları da tamamlayıp gençlerimizin istifadesine sunarız. Ben bu tesislerin tekrar gençlerimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.