Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde belediye tarafından yaptırılacak kapalı pazar alanının temeli törenle atıldı. İlçeye Orta Anadolu’nun en modern ve en kapsamlı pazar alanını kazandıracaklarını belirten Başkan Mehmet Kale “İlçemiz altın dönemini yaşıyor. Hizmet sınır tanımıyoruz. Her geçen gün yeni bir eserle halkımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde belediye tarafından yaptırılacak kapalı pazar alanının temel atma törenine ilçe protokolü, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye çok önemli bir eseri daha kazandırdıklarını söyledi. Göreve gelmeden önce halka verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kale, kapalı pazar alanının da bu bunlardan biri olduğunu, eserin tamamlamasıyla ilçede önemli bir eksikliğin daha giderileceğini kaydetti.

“Cihanbeyli altın dönemini yaşıyor”

Cihanbeyli’de yapılan diğer belediye çalışmalarını da anlatan Mehmet Kale, hizmette sınır tanımadıklarını belirtti. Kale “İlçemize, Cihanbeyli’nin güzel insanlarına en güzel hizmeti vermek, bu topraklara yeni eserler kazandırmak, yaşam standartını yükseltmek için gece-gündüz demeden çalışmaktayız. Hizmette sınır tanımıyoruz. Her geçen gün yeni bir eserle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Şunu rahatlıkla ifade etmeliyim ki ilçemiz tarihinde görülmemiş hizmetleri bizim dönemimizde almıştır. Burayı bilen herkes ‘Cihanbeyli altın dönemini yaşıyor’ görüşünde birleşmiştir. Fiziki belediyecilikten kültüre, sosyal projelerden spora, yeşil alan çalışmalarından tanıtıma kadar birçok alanda yaptığımız çalışmalarla örnek gösteriliyoruz. Yaptığımız hizmetlerin ünü Konya sınırlarını da aşarak tüm Türkiye’ye ulaşmıştır” dedi.

“Örnek bir proje olacak”

Cihanbeyli kapalı pazar alanının toplam 7 bin 120 metrekarelik alan üzerinde inşa edileceğini ifade eden Başkan Kale, ilçe ekonomisine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak bu projenin kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Kale “Tesisimizde iş yerlerinden soğuk hava depolarına fırınlardan mevsimlik işçilerin hizmetine sunulacak hamama kadar birçok bölüm bulunacak. Burası haftanın her günü ticari faaliyetlerin yapıldığı örnek bir eser olacak. Bu konuda çok iddialıyız. Cihanbeyli, Orta Anadolu’nun en kapsamlı ve en fonksiyonel kapalı pazar alanına kavuşacak” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Cihanbeyli Kaymakamı Mustafa Kutlu ise modern şehirler için kapalı pazar alanlarının önemine dikkat çekerek, projeye imza atan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’yi kutladı.

Konuşmaların ardından Cihanbeyli Kapalı Pazar Alanının temeli törene katılan protokol üyeleri tarafından atıldı.