Bitlis’de şehit olan özel harekat polisi Fatih Sağır (30) memleketi Çorum’un İskilip ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. PKK terör örgütü tarafından polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale etmek için giden zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan özel harekat polislerinden Fatih Sağır, cenazesi, Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Yaskam köyünde toprağa verildi.

Olay dün gece Diyarbakır-Bitlis karayolu arıcılık mevkinde terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından meydana gelmişti. Bölgeye takviye destek için giden polisleri taşıyan zırhlı araç devrilmiş 3 özel harekat polisi şehit olmuştu. Çorumlu şehidin ailesi çocuklarının şehit olduğunu ise köylerinde haber aldı.

Bitliste Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenin ardından şehit Sağır’ın cenazesi helikopterle Yaskam Köyü’nde boş bir araziye indirildi. Sağır’ın cenazesi baba evine son kez getirilerek helallik alındı. Burada fenalık geçiren anne Sema Sağır ile baba İsmail ve kardeşleri Ayşe Sağır, Gürcü Sağır fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri ise şehidin yakınlarına müdahale ederken Şehit Sağır’ın cenazesine Bitlis ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden arkadaşları ve özel harekat polisleri katıldı.

Cenaze töreni için hazırlanan alana getirilen şehidin naaşı burada Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın cenaze namazı kıldırmasının ardından köy mezarlığında defnedildi. Fatih Sağır’ın yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

ŞARK SÜRESİNE BİR AY KALMIŞ

Ayrıca evin tek oğlu ve bekar olduğu öğrenilen Fatih Sağır’ın şark görevinde olduğu ve son bir ayı kaldığı öğrenildi. Şehit Sağır’ın 24 yıl önce köyden taşındığı ve tatillerde köye geldikleri belirtildi.

Kaynak: CIHAN