Ülkemizde insanların daha kendilerine bakacak hali yokken onlardan üç çocuk yapmalarını isteyen zihniyet malumunuz… Ülkemiz şartlarına göre pek mantıklı olmasa da çocukların 50 kişilik sınıflarda okumadığı, refah koşullarının yüksek, işsizliğin düşük seviyelerde olduğu, amiyane tabirle, pisi pisine hayatınızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olmadığınız ülkelerde çocuk yapmak mantıklı. Ancak böyle ülkelerde de insanlar, doğal olarak, düşünüp taşınmadan bilinçsizce çocuk yapmaktan kaçınıyor ve doğum oranları düşüyor.

Doğum oranlarının düşük olduğu ülkelerden biri olan Danimarka’da Spies Rejser isimli seyahat firması, geçtiğimiz yıllarda bu duruma dikkat çeken eğlenceli bir reklam kampanyası yaratmıştı. Çiftlerin tatilde daha çok seks yaptıklarını belirten firma, “Do It for Denmark” isimli projeyle Danimarkalı çiftleri tatile yollamayı amaçlıyor, böylece ülkedeki doğum oranlarının da artmasını planlıyordu. Dünya çapında ses getiren proje, ülkemizde de yurdum insanının Facebook sayfalarında “Ehehe adamlar seviştirecek insan arıyor” nidalarıyla epeyce paylaşılmıştı.

“Do It for Denmark” projesinden sonra Spies Rejser, bu kez de “Do It for Mom” isimli kampanyasını başlattı. Torun hasretiyle yanıp tutuşan Danimarkalı anneleri projenin merkezine alan firma, ülke gençlerine, “Madem ülkeniz için yapmadınız, bari anneniz için yapın” diyor ve çiftleri yine tatil göndererek onları çocuk yapmaya teşvik ediyor. Spies Rejser’in bu yeni girişimi Danimarka’daki doğum oranlarını arttırır mı bilemiyoruz, ama projenin eğlenceli bir girişim olduğu kesin.

 

“Do It for Mom” kampanyasının reklam filmini aşağıda izleyebilir, “Ehehehe seviştiren reklam” diyerek Facebook’ta paylaşabilirsiniz.