Danimarka’da 18 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlere az bir süre kala iktidardaki ve muhalefetteki partiler göçmen politikasına dair görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Partiler, göçmenlerin kabul edilmesi politikalarına şiddetle karşı çıkıyor ve katı bir göçmen yasası sözü veriyor.

Muhalefetteki Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, iktidara gelmeleri halinde Sosyal Demokrat Parti’nin göçmen politikasını sıkılaştıracaklarını söyledi. Rasmussen, “Hükümetin gevşek politikasını değiştireceğiz, böylece mülteciler sadece bir işte çalışmaları, Danca konuşmaları ve Danimarka toplumuna başarılı bir şekilde entegre olmaları durumunda kalıcı yerleşme hakkına sahip olacak” dedi.

Göçmenlerin Danimarka ekonomisine pahalıya malolduğunu belirten Rasmussen, “Başbakanlık görevini bıraktığım sene, sığınak ve aile birleşmesi için 3 milyar kron harcadık. Bu sene ise 9 milyon krona çıkması bekleniyor. Dolayısıyla göçmen sorununu kontrol altına almalıyız.” dedi.

Ülkenin Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ise ülkedeki göçmenlere sadece kısa bir zaman için izin verildiğini, geldikleri ülkelerde barış sağlanınca yeniden geri gönderileceklerini söyledi.

Ülkede 18 Haziran'da yapılacak seçimlerin ağırlıklı olarak göçmenler üzerinden konuşulması göçmenleri rahatsız ediyor.