Sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek olan Davutoğlu, DicleÜniversitesi'nde yaklaşık 2 bin öğrenciye konferans verecek.

Dış politikanın yoğunluğundan fırsat buldukça yurt içi geziler de yapmaya çalışan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinin ardından Diyarbakır'a geliyor. Çok yönlü ve aktif bir dış politika izleyen, 'komşularla sıfır sorun' stratejisinin mimarı Davutoğlu, bu kez Kürt sorununun çözülmesi ve PKK'nın silah bırakması amacıyla başlatılan barış sürecine katkı için önemli bir adım atıyor. Bugün akşam saatlerinde Diyarbakır'a gelecek olan Davutoğlu, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelecek. Bölgenin nabzını tutacak olan Davutoğlu, geceyi Diyarbakır'da geçirecek.

Dışişleri Bakanı'nın, cuma günkü programı da yoğun. Dicle Üniversitesi'ni ziyaret edecek olan Ahmet Davutoğlu, gençlere önemli bir konferans verecek. Ülke içi gelişmelerin dış siyaset üzerindeki etkisine değinmesi beklenen Davutoğlu'nun, yeni süreçle ilgili kapsamlı bir konuşma yapacağı tahmin ediliyor. Cuma namazını tarihi Ulu Cami'de kılacak olan Dışişleri Bakanı, daha sonra esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyecek. Üçüncü yüzyıldan kalma tarihi Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi'ni de gezecek olan Ahmet Davutoğlu, akşam partililerle buluştuktan sonra Diyarbakır'dan ayrılacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, önümüzdeki hafta da Mersin'e gitmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun, Suriye'deki çatışmadan en çok etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'yı da ziyaret edebileceği kaydediliyor.

 

Kaynak: CİHAN