Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tutulan yazar Yaşar Kemal’in ailesini ziyaret etti.

Demirtaş, hastaneye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da olduğu heyetle gitti.

Ziyaret sonrası basına açıklama yapan Demirtaş, “Yaşar Kemal Türkiye halklarının bütün ezilenlerin sesi ve vicdanı olmayı başarmış, sanatıyla ve edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı başarmış” dedi.

“Yaşar Kemal gibi şahsiyetler kolay yetişmiyor. Türkiye halklarının, bütün ezilenlerinin ortak sesi vicdanı olmayı başarmış, sanatıyla edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı başarmış sanatçılar az yetişiyor.

“Bizler açısından da Yaşar Kemal’in varlığı son derece kıymetlidir. Sadece edebiyat, sanat camiası için değil. Toplumdaki özgürlük, barış arayışçıları için, toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri için Yaşar Kemal’in sesi önemlidir.

“Hiç durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz. Elbetteki tarih boyunca toplumlara mal olmuş böylesi şahsiyetler her zaman ölümsüzlükleriyle anılırlar. Zaten Yaşar Kemal’in bugün Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yere mal olmuş duruşu onun sonsuza kadar yaşayacağını gösteriyor.

“İnşallah buradan da tedavisi sonuç verir. Eşiyle birlikte el ele tutuşarak çıkacak diye temenni ediyoruz. Dualarımız onunladır.”