Akhisar Belediye - G.Saray karşılaşmasının oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadı'nın sararan zemininin boyandığı iddia edildi. Bu iddia sonrası harekete geçen ve araştırmalarını sürdüren sporx.com Manisa Stadı çimlerinin boyanması görüntülerine ulaştı.

Bu sırada geçen hafta yine aynı stada oynanan Türkiye - Çek Cumhuriyeti milli maçından önce de sararan zeminin maç sabahı boyandığı iddia edildi.

Futbol sahaların boyanmasına belki kamuoyu ilk kez tanıklık etmesine karşılık, yaptığımız araştırma sonucunda daha önce Kayserispor'un ve Eskişehirspor'un zeminlerinin de sık sık boyandığı öğrenildi. Bu arada Manisa'daki zeminin boyanması sırasında orada bulunan bir kedinin sırtındaki boya da objektiflere takıldı.

BOYANABİLİR AMA BOYA ORGANİK OLMALI

Genel olarak bilinmemekle birlikte sararan çimler boyanabilmektedir. Piyasada çeşitli kimyasal maddeler kullanılarak üretilen bitki boyaları bulunmaktadır .Tabi kimyasal bazlı boyalar bitkilere ve insanlara zararlı kanserojen maddeler içermektedir.

Diğer bir çim boyama tekniği ise gıda yada kumaş boyasıyla uygulanmaktadır. Bizim üretimimizde kesinlikle kimsayal madde kulanılmamaktadır. Ürünümüz tamamen su bazlı olup, Ege üniversitesi tarafından verilen raporlarlada güvenilirliği tescillenmiştir.Ürettiğimiz bitki boyası halen Türkiyenin çeşitli sahalarında kullanılmaktadır.

Ürünümüz ; örneğin bir futbol sahası için kullanılacaksa, maç saatinden 2 saat önce uygulama yapılması yeterlidir. Boya kuruduktan sonra yağmurla veya sulamayla akma yapmaz. Bitkiyi beslediği için sulama maliyetinde önemli avantajlar sağlar. Eskişehir ve Kayseri zeminlerini boyadık.