Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun 2013 Dünya Nüfusunun Durumu raporundan:

Gelişmekte olan ülkelerde her gün 18 yaşın altındaki 20 bin kişi doğum yapıyor. Daha uzun süre okula giden kız çocuklarının hamile kalma olasılığı daha düşük. 18 yaşın altında doğum yapanların 1 yıldaki toplam sayısı 7 milyon 300 bin.

Bu ve buna paralel rakamları, BM Nüfus Fonu İcra Direktör Yardımcısı Kate Gilmore değerlendirdi: İnsanlığın karşı karşıya kaldığı annelik ve çocuk konusundaki nahoş gerçekliği değiştirmek için adım atma zamanı geldi.

Gilmore, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Çocuk Anneler: Ergenlerde Gebelik Sorunuyla Yüzleşmek" başlıklı 2013 Dünya Nüfusunun Durumu raporunu değerlendirdi.

Rakamların ortaya koyduğu gerçekliğin nsanlığı zorladığını ve hoş olmayan bu durumun değiştirilmesi için adım atma zamanının geldiğini söyleyen Gilmore, erken yaşta doğum yapanların yüzde 95'inin gelişmiş ülkelerde olduğunu dile getirdi. Gilmore, ABD'deki durumu buna örnek verirken, kadınların yüzde 50'sinin 22 yaşın altında hamile kaldığını belirtti.

Erken yaştaki hamileliğin bazıları için 'ölüm cezası' gibi ve 'Problem kızlar değil' diyen Gilmore, bunda ailenin, toplumun ve devletin sorumluğunun daha yüksek olduğunu ifade etti.

Erken yaşta yaşanan hamileliklerin sorumlusunun çocuk yaşta yapılan evlilikler olduğuna vurgu yapan Gilmore, hamile kalan kadınların çoğunun evli olduğunu dile getirdi.