Kulu Eğitim Sen Temsilciliği binasında bir araya gelen Eğitim Senli eğitimciler, matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun hakaretleri sonucu geçirdiği kalp krizinden yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. Tüm okullarda ilk derse girmeyip ve yakalarında Öz'ün fotoğrafının bulunduğu "Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz" yazılı kokardı taşıyacaklarını ifade eden eğitim emekçileri, Yalova valisinin derhal istifa etmesini istedi.

'ONLAR ÖZGÜRLÜKTEN KORKANLARDIR'

Eğitim emekçileri adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Kulu Temsilciliği Eş Başkanı İsmail Ünal, Halil öğretmen için yas tutmayacaklarını ifade ederek, "Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için yas tutmadığımızı da ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Bu nedenledir ki onlar özgürlüklerden korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte bu yüzden bizlerin onurlarını çiğneyecek kadar fütursuzlaşmaktadır" şeklinde konuştu.

'OLAYIN SORUMLUSU AKP'DİR'

Olanlardan AKP hükümetinin sorumlu olduğunu kaydeden Ünal, "Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği ‘cebir’ görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir" dedi.

'ÖZ'ÜN HESABINI SORACAĞIZ'

Ünal, Öz'ün ölümüne sebep olanlardan mutlaka hesap soracaklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler tüm bu baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımıza ayak bastığımız ilk günden beri sahiplenirken, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır.  


Anf-Haci Güneş