Operasyonda yakalanan 3 kişinin El Kaide'yle bağlantılı olduğu ileri sürülüyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki 3 ayrı adreste bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

250 kiloya yakın kimyasal maddeyle yakalanan üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheliler A.T., P.S. ve B.A.'yı takibe alan polisin, çalışmasını tamamladıktan sonra evlere eş zamanlı baskın düzenlediği kaydedildi.

Şüphelilerin El Kaide'yle bağlantılı oldukları iddia ediliyor. Evlerde ele geçirilen kimyasallar incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Bomba yapımında kullanılan malzemelerin Suriye'ye gönderilmek üzere temin edildiği belirtiliyor.

TIR dolusu silah da Konya'dan gelmişti

7 Kasım'da Adana Narkotik Şube ekiplerinin yakaladığı ve içerisinde çok sayıda havan topu mermisi bulunan TIR da Konya'dan yüklenmişti.

Adana'da ele geçirilen silahların Konya'dan Heysem Topalca adlı şahıs tarafından yüklendiği ve Reyhanlı üzerinden Suriye'ye götürülmek istendiği saptanmıştı.

Reyhanlı saldırısının arkasındaki isim olduğu iddia edilen Topalca, geçtiğimiz hafta Suriye'nin Lazkiye kentinde Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı.

Topalca'nın Konya'daki bazı cemaatlerle sıkı ilişkileri bulunduğu ve buradan temin ettiği silahları Suriye'ye kaçırdığı iddia ediliyor.

Konya'da Nisan ayında 10 kişi, Kasım ayında 15 kişi Suriye'deki cihatçı gruplara silah temin ettikleri suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.