Açıklamada, "İlgili sistemler her geçen gün artan yeni saldırıları tanıyacak şekilde güncellenmekte ve gerekli ayarlar yapılmaktadır. Bu sayede sistemimizden yararlanmakta olan bilgisayarlara yapılan saldırılar tespit edilerek önlenmekte ve siber saldırılar neticesinde sistemlerimizin hizmetlerinin engellenmesine karşı önlem alınmaktadır" denildi.

Emniyet açıklamasında, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun gereği internet toplu kullanım sağlayıcı olarak kullanıcıların zararlı içeriklere ve kanunla yasaklanmış sitelere erişimini engelleme hizmeti yürütüldüğü hatırlatıldı. Her geçen gün internet ortamında yeni sistemlerin oluşması veya eski sistemlerinin içeriğinin değiştirilmesi nedeniyle zararlı içerik sağlayan sistemlerin listesinin güncellenmesi işlemi başarıyla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlgili çalışma sayesinde kurumumuz personelinin internet hizmetlerinden verimli bir şekilde faydalanması sağlanmakta ve iş gücü kayıplarının önüne geçilmekte ve tasarruf sağlanmaktadır. Daire başkanlığımız çevrimiçi servisleri aracılığıyla günlük binlerce araç satan Noterler Birliği gibi onlarca kurum ile bağlantımızı sağlayan güvenlik duvarı sistemi dairemizce yönetilmektedir. Dış kurumlarla aramızdaki bağlantıların kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere gerekli tedbirler alınmaktadır. 80 ayrı kurum ve kuruluş ile bağlantı sağlanmaktadır. Ayrıca, Araç Ve Sürücü Bilgi Sistemi (ASBİS) Projesi kapsamında projeye erişim sağlayan 100'den fazla özel firmanın ilgili projeye güvenli bir şekilde erişimi sağlanmaktadır."

Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri bilgisayarlarında kötü niyetli yazılımlarla mücadele kapsamında kötü niyetli yazılımların tespit edilmesi ve bunların temizlenmesi işlemi yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, ilgili çalışmalar sayesinde kurum bilgi sisteminin verimli bir şekilde çalışmasına katkı sağlandığı vurgulandı. Açıklamada, kötü niyetli elektronik postalara karşı da mücadele verildiğinin altının çizildi.

 

Kaynak: CİHAN