Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congressium'da dün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı genişletilmiş il başkanları toplantısında 21 belediye başkan adayını daha açıkladı. Parti teşkilatına yerel seçim uyarısı yapan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Geri dönen, korkan, sinen sadece davayı kaybetmekle kalmaz, milletin emanetine, yol arkadaşına, omuzlarındaki mirasa da haksızlık eder. Bu hassas süreçte teşkilatımızın kademeleri arasında hiçbir münakaşayı hoş görmeyiz, mazur görmeyiz. Zaman, münakaşa zamanı değil. Eğer, meselesi olan varsa, rica ediyorum meselesini 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Küsmek, bozulmak, kırılmak, bizim kültürümüzde kendine yer bulamaz. Ocak ayını, şubatı, martı beklemeyeceğiz. Hemen şu andan itibaren, bu davaya gönül vermiş her bir kardeşimin sokaklara, mahallelere dağılmasını istiyorum. “Efendim bu kapıdan kovacaklar”; kovsunlar. Sen hele bir git.Karşımızda bir şey üretmek için çabası, gayreti, niyeti, enerjisi olmayan bir muhalefet var. Onların projesi, vizyonu, enerjisi yok ama fitne üretmek, nifak üretmek, kışkırtmak için bunların hiçbirine de ihtiyaç yok. Hep daha fazla gönül kazanmak, daha fazla hizmet vermek için mücadele etmek, hem de fitneye, nifaka karşı son derece dikkatli olmalıyız.


Önümüzdeki 4 ay boyunca plan, proje, vizyon değil sadece fitne üretecekler. Her imkanı, her fırsatı, her çirkinliği değerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. İçeriden ya da dışarıdan ellerine ne geçerlerse fırlatacak, Türkiye düşmanlarıyla bile işbirliği yapıp üzerimize saldıracaklar. Onların tuzağı varsa, Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var.


(Rabia işareti yaparak) Bu işaret birilerini rahatsız ediyor yalnız. Ama ben rahatsız değilim ve bundan dolayı da gururluyum. Gururlu olmaya da devam edeceğim. Bu işareti yapan Mısır'da 20 kadar genç kızımızı içeri atan darbeci yönetimin karşısındayım ve karşısında olmaya devam edeceğim.”


Erdoğan, dershane tartışmasına da şu ifadelerle değindi: “Artık cumartesi-pazar günlerini çocuklarımıza ayıralım. Yavrularımız yarış atına dönmesin. Onların da tatil hakkı var. Çimende yuvarlanma, toza toprağa bulaşma hakları var. Ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz.”
 

 

BEKLENEN OLDU, GAZİANTEP ADAYI FATMA ŞAHİN...
Başbakan Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i aday gösterdi. Mevcut başkan Asım Güzelbey ise salondaki en mutlu kişinin kendisi olduğunu belirterek, “Temennim benden sonra yine genç bir başkan seçilmesiydi, bu gerçekleşti” dedi.

 

 

İşte 21 aday...


6 kentte değişim
Artvin, Mehmet Kocatepe: Spor Genel MüdüYardımcısı olan Kocatepe, 1966 doğumlu.
Çankırı, İrfan Dinç: Mevcut belediye başkanı olan Dinç yeniden aday. İrfan Dinç, 2004'te AK Parti'den seçilmişti.
Bilecik, Selim Yağcı: Mevcut Belediye Başkanı Yağcı, iki dönemdir bu görevi sürdürüyor.
Karabük, Mehmet Ceylan: ?Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan, iki dönem milletvekilliği ve bir dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı yaptı.
Bolu, Alaaddin Yılmaz: Mevcut belediye başkanı olan Yılmaz 2004'te de AK Parti'nin adayıydı.
Düzce, Mehmet Keleş: Belediye başkanlığını elinde tutan AK Parti, bu dönem İsmail Bayram'ın yerine Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Keleş'i aday gösterdi. 
Kastamonu, Tahsin Babaş: Babaş, Kastamonu Belediyesi Fen İşleri ve KASKİ Müdürü'ydü.
Aksaray, Haluk Şahin Yazgı: 2004'ten beri Nevzat Palta'nın oturduğu koltuğa Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı aday gösterildi.
Giresun, Yılmaz Can: Can, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi.
Şırnak, Ahmet Hamdi Yıldırım: Kent il olduğunda belediye başkanı seçilen Yıldırım, Şırnak'ın da ilk belediye başkanıydı.
Kütahya, Kamil Saraçoğlu: İki dönemdir başkan olan Mustafa İça'nın yerine İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, aday gösterildi. 
Adıyaman, Fehmi Hüsrev Kutlu: İki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Necip Büyükaslan'ın yerine, iki dönem vekillik yapan ve şu an YSK üyesi olan Kutlu aday gösterildi.
Zonguldak, Ali Bektaş: Kozlu Belediye Başkanı. 2009'da DSP'den seçilen Bektaş, 2010'da AK Parti'ye geçti.
Tokat, Eyüp Eroğlu: Mevcut belediye başkanı Adnan Çiçek'in yerine aday olan Eroğlu, İl Başkanı. Sivas, Sami Aydın: Bir önceki dönem Belediye Başkanı olan Aydın, AK Parti kurucularından. 
Adana, Abdullah Torun: Eski milletvekili olan Torun, hukukçu.
Mersin, Mustafa Sever: Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, bir yıldır bu görevi sürdürüyordu.
Malatya, Ahmet Çakır: Mevcut belediye başkanı olan Çakır, AK Parti'nin kurucu üyelerinden.
Trabzon, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: 2009'da, CHP'den koltuğu alan Gümrükçüoğlu, jeoloji mühendisi ve tıp doktoru.
Ordu, Enver Yılmaz: Enver Yılmaz üç dönemdir milletvekili. 

Rezil oluyorlar ama yüzleri kızarmıyor
İsim vermeden CHP'li Gürsel Tekin ve Kamer Genç'e de sert çıkan Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:  “Güya elinde bir belge. 'Suriyeli sığınmacılar seçmen yapıldı' diyor. Gösterdiği nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaşayan, 2008'de vatandaşlığa geçen Suriye kökenli bir vatandaşımızın. Birileri ellerine bir kağıt parçası veriyor, gösteriyorlar, rezil oluyorlar. Ama hiçbir şey olmamış gibi yüzleri kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Terbiyesizlikler yapıyorlar. Kadınlara, milletvekillerine, bakanlara ağza alınmayacak ifadeler kullanıyorlar”.

ERDOĞAN'DAN UÇAKTA GÖNÜL DAĞI TÜRKÜSÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakta türkü söylerken görüntüsü ortaya çıktı. Erdoğan, bir seyahat sırasında önündeki notlarını incelerken bir yandan da hayranı olduğu Neşet Ertaş'ın 'Gönül Dağı' türküsünü söylüyor. Başbakan mitinglerde sık sık Ertaş'ın sevgi ve gönül diline vurgu yaparak türkülerinden alıntılar yapıyor.

TürkiyeGazetesi