Başbakan Erdoğan, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile düzenlediği basın toplantısında Sinop’ta yaşanan olayları değerlendirdi. “Bütün resimler, kayıtlar Sinop’ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün de birçok yazılı medyada özellikle Sinop’taki belediye başkanının bu işin içinde olduğu ifade ediliyor. Olayı AK Parti’ye havale etmeye gayret eden CHP’nin yetkilisinin aynaya çok sık bakması lazım. Belli ki aynadan uzak kalmış, aynada uzak kaldığı için kirliliklerini göremiyorlar, bunların durumu budur.’’ Grup toplantısındaki konuşmasını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Seçilmiş olan milletvekillerine karşı yapılan eylemin doğru olmadığını dün grup konuşmamda çok açık, net ifade ettim. İster beğenin, ister beğenmeyin milletvekilleridir, gelirler yasalar çerçevesinde kendilerine nerede, ne yapılması gerektiği zaten bildirilmiştir. Bunu bilirler, yapmaları gereken çalışmayı yaparlar. Biz, öğretmenevinde onları ağırlayarak ev sahipliğinin en güzelini uyguladık.”


Sinop’u temsil etmezler
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ise “Sinop’ta yapılan olaylar çirkin olaylar’’ dedi. Bozdağ, olaya karışanların bütün Sinop’u temsil etmediğini ifade ederek, “Çünkü Sinop halkının eminim ki yüzde 95’i, belki yüzde 99’u bu yaşanan olaydan üzüntü duymuştur” diye konuştu. 

Herkes sorumlu davranmalı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, “Bu süreçte BDP’lilerin Trabzon gezisini iptal etmelerini BDP açısından olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede sorumluluk bilinci içerisinde atılmış bir adım’’ dedi. 

Olayları CHP’liler kışkırttı
AK Parti’li Sinop Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek de, hakkındaki iddiaların aksine BDP’li milletvekillerinin zarar görmemesi için gayret gösterdiğini ifade ederek, “Halkın galeyana gelmemesi için büyük çaba sarfettim. Sinop’taki olaylar dışarıdan gelenler ve Sinop’taki CHP’liler tarafından çıkarılmıştır” dedi. Samsun’un Terme ilçesi Kozluk Beldesi Belediye Başkanı Şenol Kul da BDP’li heyeti çiçeklerle karşılamak için hazırlık yaptıklarını belirtti.