Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğlililer Derneği’nce kan bağışı kampanyası düzenlendi. Dernek Başkanı Noyan Keskin, Devrim Bulvarı’ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayı, “Bir Ünite Kan Bir hayattır” sloganıyla düzenlediklerini söyledi. Kampanyaya ilçenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini belirten Keskin, desteklerden dolayı herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Zonguldak Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın da Ereğlililer Derneği ve Türk Kızılayı Ereğli Şubesi ile ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasına ilginin yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “Zaten Ereğli halkı bu konuda oldukça duyarlı. Bu duyarlılıklarını devam ettirdiklerinden dolayı teşekkür ediyor, bu duyarlılığın devam etmesini istiyoruz. İlçe halkının bu duyarlılığının da diğer il ve ilçelere örnek olmasını diliyoruz. Zira kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.” dedi.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay ise konuşmasında, Ereğli halkının Kızılay’a her zaman destek çıktığını ifade ederek, “Ereğlililer Derneği’nce düzenlenen bu kampanyaya da halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği ilgi üst düzeyde olmuştur. Bu vesileyle derneğe ve katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Kan bağışı kampanyasında çok sayıda vatandaş kan bağışında bulundu.

Kaynak: CIHAN