Doğuştan bel açıklığı ve beynindeki rahatsızlığı olan ve evde eğitimi programı kapsamında eğitim gören Mehmet Kartal’a arkadaşları ve öğretmenleri sürpriz doğum günü düzenledi.

Mehmet Akdoğan Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Mehmet Kartal ilk defa görüp tanıştığı arkadaşları ile doğum gününü kutladı. Doğuştan engelli olan ve ayaklarını kullanamayan Mehmet Kartal Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Evde Eğitim” programı sayesinde okuluna devam ediyor. Mehmet, okulunu ve arkadaşlarını merak ettiğini belirtince okul idaresi ve öğretmenleri ona bir doğum günü partisi düzenlediler. İlk defa sınıf ortamına gelen ve arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyan Mehmet’in mutluluğu gözlerinden okunurken neşesi ve heyecanı ile de sınıfa mutluluk kattı.

EN MUTLU OLDUĞU AN ÖĞRETMENLERİNİN YANI

Doğuştan bel açıklığı ve beynindeki rahatsızlığı olan Mehmet’in ailesi 18 yıldır şikayet etmeden oğulları için büyük çaba sarf ediyor. Çocuklarının mutluluğu için ellerinden geleni yapıyorlar. Mehmet’in en mutlu olduğu anlar ise öğretmenlerinin eve geldiği anlar olduğunu dile getiren anne, alabildiği kadar çocuklarına eğitim vermeyi gaye edindiklerini söyledi. Kayıtlı olduğu Mehmet Akdoğan Ortaokulu’nda arkadaşları ve öğretmenleri Mehmet Sarı ve Melek Özdemir ile neşeli dakikalar geçiren Mehmet Kartal ve ailesi okul idaresine teşekkür ederek mutlu şekilde okuldan ayrıldı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ