Facebook neden Açılmıyor, Facebook Neden Yavaşladı. Facebook ne zaman açılacak. Facebook'a giremiyorum. Facebook'a neden girilmiyor gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz? Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlama sonucu Facebook çöktü. Patlama sonucu mu facebook yavaşladı.

Facebook neden Açılmıyor, Facebook Neden Yavaşladı. Facebook ne zaman açılacak. Facebook'a giremiyorum. Facebook'a neden girilmiyor gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz? Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlama sonucu Facebook çöktü. Patlama sonucu mu facebook yavaşladı. Bombalı saldırı olaylarının yaşandığı bu günlerde facebook bu yüzden engellendi mi sorusunu getiriyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook çöktü. Kullanıcılar Facebook'a girdiklerinde hata uyarısı ile karşılaştılar. Sosyal paylaşım ağı Facebook, bugün çöktü. Facebook ve twitter erişim sorunundan dolayı internet kullanıcıları bu durumdan şikayetçi ve natif sosyal medya hesaplarına giriş yöntemleri arayışı içerisine girdiler. Facebook’a giriş yapma yöntemleri ve Facebook yavaşlık sorununa çözüm ile ilgili bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.

Twitter ve Youtube erişim sıkıntısı hala devam ediyor
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısı sonrası Twitter ve YouTube'a saat 04.13 itibariyle başlayan erişim de sıkıntısı devam ediyor.

Olay sonrası Twitter ve Facebook'ta bazı kullanıcılar zaman zaman sayfalar ve hesaplar arası geçiş rahat sağlayamıyor. Bazı internet sağlayıcılarında zaman zaman açılan sayfalar, bazen de açılmıyor. Henüz yetkili birimlerden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Dün İstiklal'deki olay sonrası özellikle Twitter'da Nişantaşı ve Bayrampaşa gibi bölgelerde de patlama olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Ancak İstanbul Valilisi Vasip Şahin, oluşan bilgi kirliliği sonrası iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

TERÖR OLAYLARINDA BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!
İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin vatandaşları uyararak, "Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir" dedi. Özeren yaptığı açıklamada, sosyal medyanın olağanüstü durumlarda dezenformasyonun kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu tür paylaşımları yapan kişi ve kurumların güvenilir olduğuna dikkat edin” diye konuştu. Sosyal medya üzerinden her gün binlerce bilgi geldiğini ve bunun her birinin doğru olup olmadığının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Özeren, vatandaşların bu tür paylaşımlara mesafeli olması gerektiğini belirtti. Özeren, şunları kaydetti:

“Vatandaşların bilgi aldıkları kaynaklar olan televizyon, gazete ve dergi gibi konvansiyonel medya, teyit edilmiş bilgileri içermektedir. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlar kaynağı belli olmayan ve çoğu zaman dezenformasyona neden olan paylaşımları içeriyor. Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir. Vatandaşların bu tür paylaşımlarda bilgi kaynağına ve bilginin güvenirliliğine dikkat etmesi gerekir.”

BİLGİ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR?

Özeren, sosyal medyada paylaşılan bilginin güvenilir olup olmadığının bir kaç yoldan sağlanmasının mümkün olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerin gerçek kimliklerini kullanan kişiler olduğuna özen gösterin. Bunun yanında rumuz kullanan kişilerin bilgilerini doğru kaynaklardan mutlaka kontrol edin. Bilginin veya görselin toplumu olumsuz etkileyebileceğini göz önüne alın. Bütün bunların aynında sosyal medyanın sınırsız bir özgürlük alanı olmadığını, genel ahlak kurallarına veya yasalara aykırı içeriğin paylaşımının suç olduğunu bilin.”

Milyonlarca kullanıcısı olan Facebook ve Twitter'a erişim sağlanamıyor. Sosyal medya kullanıcıları, "Facebook ve Twitter neden açılmıyor?" sorusuna cevap arıyor. Dün sabah saatlerinde İstanbul Taksim'de meydana gelen patlama sonrasında Twitter ve Facebook'a girişlerine zaman zaman erişim sağlanamıyor. Twitter ve Facebook'a giriş yapamayan kullanıcılar "Twitter kapandı mı? Twitter'a erişim engellendi mi, Facebook çöktü mü?" Sorularına cevap arıyor. Facebook ve Twitter'a erişimin zorlaşmasının dün sabah saatlerinde İstanbul'un İstiklal caddesinde gerçekleşen canlı bombalı saldırı nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor. Twitter ve Facebook erişiminin yavaşlaması ve bağlantı hatalarından dolayı pek çok sosyal medya kullanıcısının Twitter ve Facebook'a yurtdışı DNS adreslerine girerek kullandıkları edinilen bilgiler arasında. Facebook'un ne zaman düzeleceği hakkında ise bir bilgi henüz yok.

TWİTTER'A BAĞLANMAK İÇİN BUNLARI YAPIN!

Zaman zaman Twitter'a bağlanamamanızın en yaygın nedeni telefonunuzun geçici olarak internete bağlı olmamasıdır.
Çalışan bir internet bağlantınız olduğundan emin olmak için aşağıdaki adımları takip edin:
Telefon operatörünüzden internet veri planına sahip olduğunuza veya Wi-Fi bağlantısından internet erişiminizin olduğundan emin olun.
Telefonuzun güçlü bir sinyalle Wi-Fi veya mobil internete bağlı olduğundan emin olun.
Telefonunuzun tarayıcısında bir web sayfası açın ve yüklenip yüklenmediğini kontrol edin. Yüklerse, telefonunuz internete bağlıdır.
Telefonunuzu yeniden başlatın.

Örneğin Facebook’a DNS ayarları yaparak giriş yapabilirsiniz.

DNS değiştirme ayarları için aşağıdaki uygulamalara bakabilirsiniz

DNS değiştirmek için şu adımları uygulayın:

Başlat – Denetim Masası – Ağ ve internet – Ağ ve Paylaşım Merkezi – Bağdaştırıcı ayarları değiştirin – Wifi kullanıyorsanız o ağı seçin ya da kablolu kullanıyorsanız Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıklayıp özellikler diyin. Daha sonra açılan sayfadaİnternet protokolü 4seçin ve uygulan olan DNS ayarlarından birini giriniz. Biz sizlere Google DNS ayarlarını öneriyoruz. Daha sonra ise çıkarken ayarları doğrula dedikten sonra tarayıcıları yeniden başlatınız. Artık erişim yasağı olan sitelere girebilirsiniz.

Aşağıda güncel DNS ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Google – DNS Ayarları:
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220
NORTON – DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1
Uydunet – DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162
Dnsadvantage – DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1
ScrubIt – DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66
GTEI – DNS Ayarları:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6″

Facebook ve twitter gibi erişim sorunu olan sosyal medya sitelerine girebilmek için yukarıdaki DSN adresleri ile erişim sorununuz hala devam ediyor ise, VPN servisleri ile sorununuza çare arayabilirsiniz.

VPN servisleri arasında telefonlarda da kullanılabilen Hotspot Shield, Tunnel Bear, CyberGhost VPN’u tercih edebileceğiniz gibi masaüstü için de Chrome tarayıcılara eklenti olarak kurulabilen Zenmate’i kullanabilirsiniz.

Ancak ben Twitter’a girmek için VPN servislerine para ödemek istemiyorum diyorsanız TOR yazılımını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tanımlamak gerekirse Tor; kişi ve grupların kendi gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutarak internette işlem ve gezinti yapabilmelerine olanak tanıyan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan bir ağdır. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızla kolayca Twitter yasağını aşabilirsiniz; ancak bankacılık işlemleri vb. yüksek seviye güvenlik ihtiyacı olan özel durumlarda TOR’u kullanmamanız yerinde olur.

Siteye giren kullanıcılar “Üzgünüz, bazı şeyler yanlış gitti” uyarısıyla karşılaştı. ABD ve Avrupa’daki birçok ülkede karşılaşılan sorun ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Yaklaşık yarım saat süren sorun daha sonra giderildi ve siteye erişim sağlandı. Facebook'a yaklaşık yarım saat süreyle ulaşılamaması sosyal medya sitesi Twitter'da da konuşuldu. #facebookdown etiketi dünya listesinde 1. sıraya yükseldi. Dünyanın en önemli sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook ve Twitter'a yaşanan saldırı sonrası girilmemeye başlandı. Tüm kullanıcıların ilk başlarda çok ağır girdiği Facebook ve Twitter'a daha sonrasında "Service Unavailable" yazısı ile karşılaştı. Bunun nedeni olarak yaşanan terör saldırısı tahmin edilsede henüz netlik kazanmış bir açıklama gelmedi. Diğer yandan yaşanan yavaşlama hakkında bunun nedeni olarak  sunuculardan kaynaklanan sorun olduğu belirtildi.

Facebook Açılmama Nedenleri

Sosyal paylaşım sitesi Facebook bazı kullanıcılara açılmıyor. Bunun nedenleri arasında DNS ayarları yer alıyor olabilir. Daha önce yasaklı sitelere girmek için kullanıcıların aktif ettiği DNS adresleri daha sonra hizmet vermeyi durdurduğunda normal sitelere girişlerde de sorunlar yaşanabiliyor. Eğer Facebook’a giremiyorsanız DNS ayarlarını kontrol edin ve bağlantınızın otomatik DNS almasını sağlayın. Bunu yapmanıza rağmen Facebook açılmıyorsa, kullandığınız internet tarayıcısının önbelleğini ve geçmişini silin. Google Chrome Tarayıcı önbelleğini silmek için CTRL+SHIFT+DEL tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Facebook neden Açılmıyor, Facebook Neden Yavaşladı. Facebook ne zaman açılacak. Facebook'a giremiyorum. Facebook'a neden girilmiyor gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz? Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlama sonucu Facebook çöktü. Patlama sonucu mu facebook yavaşladı. Bombalı saldırı olaylarının yaşandığı bu günlerde facebook bu yüzden engellendi mi sorusunu getiriyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook çöktü. Kullanıcılar Facebook'a girdiklerinde hata uyarısı ile karşılaştılar. Sosyal paylaşım ağı Facebook, bugün çöktü. Facebook ve twitter erişim sorunundan dolayı internet kullanıcıları bu durumdan şikayetçi ve natif sosyal medya hesaplarına giriş yöntemleri arayışı içerisine girdiler. Facebook’a giriş yapma yöntemleri ve Facebook yavaşlık sorununa çözüm ile ilgili bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.