Fenerbahçe'nin CAS kararları bugün açıklanıyor. Fenerbahçe UEFA CAS'a yaptığı itiraz bugün karara bağalanacak. Fenerbahçe'nin CAS'yaptığı itiraz bugün neticelendiriliyor. Fenerbahçe CAS davası ve Fenerbahçe haberleri.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Fenerbahçe'nin UEFA'nın verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasına karşı açtığı dava ile ilgili hükmünü bugün açıklıyor. CAS tarafından atanan baş hakem Hollandalı Hendrik Kesler,Fenerbahçetarafından seçilen Alman Ulrich Haas ve UEFA tarafından seçilen Portekizli Rui Botica Bastos'tan oluşan 3 kişilik hakem heyeti hükmünü verdi, karar yazma işlemi yapıldı. Bugün üç farklı kararın çıkma ihtimali var: UEFA'nın verdiği 2 yıllık ceza onanabilir. Fenerbahçe daha önce 1 yıl Avrupa kupalarına katılmadığı için cezası 2'den 1'e inebilir. Ya daFenerbahçe'nin 2 yıllık cezası kalkar.Fenerbahçe2 ya da 1 yıl ceza alırsa infazın gelecek sezondan başlama ihtimali var. İnfaz ertelenmezseFenerbahçebu sezonun yanı sıra Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandığı bir sezon daha UEFA organizasyonlarında yer alamayacak.

HUKUKTA ORAN OLMAZ

FenerbahçeAsbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın "CAS'tan %80 olumlu karar çıkar" sözlerine katılmadığını açıkladı: "Bu açıklamalar temenniden öte geçmeyen, kişisel yorumlardır.Fenerbahçe'nin resmi görüşü değildir. Zira hukuk ile futbol birbirine karıştırılmamalıdır. Futboldaki oransallık hesapları, hukuki konular ve özellikle yargı kararları için kullanılamaz. Uzlaşma adı altında yapılan tüm haberler ve spekülasyonlar gerçek dışıdır. Karar her ne olursa olsunFenerbahçe'nin bu konudaki hukuk mücadelesi sonuna kadar devam edecektir."