23 Ekim 2013'de İstanbul Türk Telekom Arena'da yapılacak olan karşılaşmanın başlama saati 20:45

Galatasaray gruptaki ilk maçında kendi evinde Real Madrid'e 6-1 yenilmişti
Galatasaray taraftarı heyecanla bu günü bekliyordu. Şampiyonlar Ligi ilk maçında Ali Sami Yen Arena'da Galatasaray'ın konuğu dünya devi Real Madrid'di.

Galatasaray maça istekli başlayan taraf oldu. Madrid ekibi rakibini kendi yarı sahasında karşılarken, maçın ilk tehlikeli pozisyonu da sarı kırmızılı ekipten geldi.

Melo'nun çok uzaklardan vurduğu şutu Casıllas direğin dibinden kornere çeldi.

Real Madrid kontra atakta Galatasaray kalesinde tehlike yaratmaya çalıştı. Ancak Ronaldo'nun cılız sütundan başka ilk bölümde etkili olamadı.

Maçın 11. dakikasında uzun süredir İspanya Ligi'nde forma şansı bulamayan Casıllas maçın 11. dakikasında kaburgalarından sakatlandı ve 15. dakikada yerini Diego Lopez'e bıraktı.

Galatasaray seyircisinin desteğini de arkasına alarak tehlikeler yaratmaya devam etti. Sağ köşe bayrağına bir noktadan Sergio Ramos'un Didier Droğba'yı düşürmesi sonucu serbest atış kazandı. Kullanılan serbest vuruşta Melo altıpasın içinde topuğuyla meşin yuvarlağı kaleye göndermeye çalıştı ancak top Diego Lopez'in eldivenlerinde kaldı.

Galatasaray'ın bu tehlikesinden 3 dakika sonra Real Madrid, Di Maria ile tehlike yarattı. Sol kanattan gelişen atakta top ceza sahası içinde Ronaldo hakimiyetine girmeden oyuncu yerde kaldı. Hakemin devam ettirdiği pozisyondan sonra Di Maria sol ayağıyla plase bir vuruş denedi ama top üst direğin üzerinden auta çıktı.

Maçın bir bölümü orta saha bölgesinde ikili mücadeleler şeklinde gelişti. Emmanuel Eboue ile Arbeloa'nın arasındaki mücadeleler dikkat çekiciydi.

Maçın 31. dakikasında kullanılan kornere Melo vurdu ancak Diego Lopez topu çizgiden çıkardı. Galatasaray baskısından bir pozisyonda daha sonuç alamamış oldu.

Bu pozisyonun hemen ardından Real Madrid uzun bir pasla topu ceza sahasının üzerine indirdi. Eboue'nin hatası sonucu İşco topu önüne aldı. Chedjou'nun da pozisyonunu kaybetmesiyle önünde sadece kaleyi ve Müşlera'yı bulan İşco, topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve Real Madrid, Galatasaray karşısında 1 - 0 öne geçmiş oldu.

İlk yarının golden sonraki bölümünde başka pozisyon olmazken, oyun tekrardan orta saha mücadelesine döndü. Bundan önceki bölümde ağırlıklı olarak Galatasaray'ın kontrolünde bulunan top bu bölümde iki takım tarafından paylaşılarak oynandı.

Dakikalar 45'i gösterdiğinde Real Madrid'in gaddar futbolcusu Pepe tekrar sahneye çıktı ve Droğba'ya arkadan yaptığı sert müdahalede sarı kart gördü. Ancak bu hareket Galatasaray'a pahalıya patladı. Omzu çıkan Droğba maça devam edemedi.

Galatasaraylı futbolcular ilk yarıyı 1 - 0 geride kapatarak Droğba'dan hemen sonra soyunma odasının yolunu tutmuş oldular.

İkinci yarı karşılıklı iki tehlikeli atakla başladı. Önce Ronaldo Galatasaray kalesini yokladı ama Müşlera başarılı bir kurtarışla pozisyonu savuşturdu.

Hemen akabinde gelişen atakta Droğba'nın yerine ikinci yarıda oyuna giren Amrabat sol kanattan taşıdığı topu ortaladı. Burak'ın müsait pozisyonda vurduğu kafa vuruşu direğin dibinden, Kaleci Diego Lopez'in bakışları arasında auta çıktı.

Galatasaray'ın tekrar baskı kurmaya çalıştığı dakikalarda Real Madrid Benzama'nın golüyle farkı ikiye çıkardı ve maç bu dakikadan sonra kopmaya başlamış oldu.

Bu önemli maçın verimsiz isimlerinden Engin'in oyundan çıkıp Bruma'nın oyuna girmesi de maçın gidişatını değiştirmeye yetmedi ve hemen 2 dakika sonrasında Ronaldo'nun golü durumu 3 - 0'a getirdi.

Dakika 66'da bir kez daha Ronaldo sahaya çıktı ve durum 4 - 0 oldu.

Seyirciler bu dakikadan sonra Arena'yı boşaltmaya başladı. Oyuna sonradan giren Gareth Bale ve Bruma'nın karşılıklı şutlarından sonra dakika 80'de Karım Benzama farkı 5'e cikardı.

Bu golden 4 dakika sonra Umut'un golü taraftarların yüzünü güldürmeye yetmedi.

Maçın uzatma dakikalarında Ronaldo kıvrak çalımları sert bir şutla noktaladı ve Galasaray'ın evinde 6 -1'lik bir hezimete uğramasına neden oldu.

Portekizli star ikinci yarısı antrenmanı andıran maçı hat-trickle tamamladı.