Adana’da, düğün öncesinde fotoğraf çekimi yaptıran Seda ve Selman Demiryürek çiftinin kullandığı otomobilin camını kırıp arasında 15 bin TL değerindeki takıların bulunduğu çantayı çaldığı iddia edilen 3 şüpheli, 5’er sene hapis cezasına mahkum edildi.

Olay, 3 Kasım’da Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesinde meydana geldi. Adana’nın Kozan ilçesinde yapacakları düğün öncesi Adana şehir merkezine gelen Seda Demiryürek (25) ile Selman Demiryürek (26), Merkez Park’ta anı fotoğrafı çektirdi. Bu sırada genç çiftin Fuzuli Caddesi’nde yol kenarına park edilen gelin aracında olan 15 bin TL değerindeki takıların bulunduğu çanta otomobilin camı kırılarak çalındı.

Olayla ilgili tahkikat başlatan polis, gelini ağlatan hırsızları, güvenlik kamerasından belirleme yaparak yakaladı. Şüphelilerden Reşit Ç. ve umut E. tutuksuz yargılanırken, suçlarını itiraf eden Mehmet A. ile Uğur K tutuklandı.Takı hırsızlığı ile ilgili şekilde soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 4 şüpheli hakkında; ‘kilitlemek şekli ile muhafaza altına tahsil edilen eşya konusu için hırsızlık, mala ziyan verme’ suçlarından dava açtı. 8’er sene hapis istemi ile yargılanan zanlılar, çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını belirtince cezaevinden salıverildi.Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Uğur K., arkadaşları ile ortak alkol aldığını belirterek, “Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile arka döndü. Altınları 2 bin 40 TL’ye bozdurup paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit’teydi. Çok pişmanım” dedi.

Olay sonrasında Selman Demiryürek’e ulaşıp, zararını karşılama noktasında kendisine 2 bin TL Öneri ettiğini izah eden Uğur K., “Ancak damat, zararının aşırı daha çok olduğunu belirterek, bu parayı kabul etmedi. Ancak öteki arkadaşlarım, gelin ve damadın zararını karşılamaya yanaşmadı” diye konuştu.

Çaldıkları altınları bizzat kendisinin 2 bin 40 TL’ye bozdurduğunu, bunun 800 TL’sini Uğur K.’nın, bin TL’sini de kendisinin aldığını izah eden Mehmet A., “Olayın ertesi günü pişman olup parayı arka Reşit’e verdim. Uğur, hırsızlık olayında yanımızda değildi. umut E.’nin olayla merakı yok” ifadesini kullandı. Reşit Ç. de, hırsızlık olayında uygulanan otomobili Mehmet A.’ya kiraya verdiğini belirterek hırsızlıkla ilgisinin olmadığını savundu.

Hırsızlıkla herhangi bir bağlantısının olmadığını kaydeden umut E. de, beraatını istedi. Tüm bu savunmaları göz önüne piyasa mahkeme heyeti, son kararını verdi. Buna göre; Uğur K., Mehmet A. ve Reşit Ç., ‘kilitlemek şekli ile muhafaza altına tahsil edilen eşya konusu için hırsızlık ve mala ziyan verme’ suçlarından 5’er sene hapis cezasına mahkum edildi. umut E de kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: IHA