Kulu ilçesinde, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Güney İsveç Bölge Başkanı Sami Görgülü, Paylaşım Merkezi'nde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Kulu Camikebir Mahallesi eski belediye binasında faaliyet gösteren Evde Bakım, Sağlık Hizmetleri ve Paylaşım Merkezini ziyaret eden Sami Görgülü, merkez sorumlusu Şerife Ertürk'ten bilgi aldı.

Ertürk, iki yılı aşan süre içinde Paylaşım Merkezinden 2 bin kişinin yararlandığını söyledi. Kimsesiz yardıma muhtaç kişiler ve yalnız yaşayanların adreslerine gidilerek evlerinin temizlendiğini, bu kişilerin kişisel bakımlarının yapıldığını kaydeden Ertürk, "İhtiyaç sahiplerinin yemeklerini pişiriyoruz. Rahatsız olanları hastaneye götürerek tedavilerini takip ediyoruz. Yürüme güçlüğü çeken ve engelli olan kişiler ve yaşlılara tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Ziyarette konuşan Sami Görgülü, İsveç'te yaşayanların kullanmadığı kıyafet ve mobilyaların Türkiye'ye gelen TIR'larla gönderilerek Paylaşım Merkezine bağışlanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

İHA