Bingöl'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Eski Bingöl ile bugünkü Bingöl arasında çok fark var. Memleketimizde güzel şeyler oluyor. Bu gezim daha önceden planlandı. Bingöl'e biraz geciktim. Ama takvim çerçevesi içinde bütün Türkiye'yi dolaşıyorum. Bu gelişimde barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarının çok daha güçlü şekilde esmesini görmekten de çok mutluluk duyuyorum" dedi. 
 
HEPİMİZ KARDEŞİZ, BU MEMLEKET HEPİMİZİN
 
Tüm etnik kökenlerin aynı çatı altında yaşadığına dikkat çeken Gül, "Hepimiz kardeşiz. Hiçbirimizin elinde değil nerede doğduğumuz. Ben Kayseri'de doğdum. Siz Bingöl'de doğdunuz bu sizin elinizde değil. Türk, Kürt, Zaza veya neyse bunlar bizim elimizde değil. Ama hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin asil vatandaşlarıyız. Bu memleket hepimizin. Bu memleket yani sizler beni Cumhurbaşkanı yaptınız. Cevdet Yılmaz Beyi Bakan yaptınız. Milletvekilleri gönderdiniz meclisi. Hakkari'den Edirne'ye kadar Adana'dan Trabzon'a kadar hepimiz nereyi istersek oraya yerleşir orada çalışır ve kazanırız. Herkes yapıcı olarak bu kardeşliği pekiştirmek için elinden gelen herşeyi yapmalıdır" diye konuştu. 
 
TÜM DEVLET KAPILARI AÇIK
 
Cumhurbaşkanı Gül son olarak, "Devlet size hizmet etmek için var. Biz bunun için varız. Tüm devlet kapıları hepinize açıktır. Vatanımızın ve milletimizin değerini bilelim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılar diliyor. Cumanız mubarek olsun" dedi. 
 
Kaynak: Haber7