Kıbrıs Harekatı’na katılan Hakkarili gaziler, 40 yıl sonra şehit verdikleri arkadaşlarının mezarlarını ziyaret etti, çatıştıkları toprakları bir daha gördü.

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Hakkârili yedi Kıbrıs gazisi, 40 yıl aradan sonra Hakkâri Valiliği tarafından organize edilen SODES projesi kapsamında tekrar Kıbrıs’ı görme fırsatı buldu. Gaziler, Kıbrıs ziyareti esnasında ilginç ve duygu dolu anar yaşadı. Kıbrıs Barış Harekâtı’na piyade er olarak katılan Mıhdi Kutlu, 40 yıl önce Karaoğlanoğlu Şehitliği’ne elleri ile gömdüğü hemşehrisi ve silah arkadaşı şehit Piyade er Cafer Bor’un mezarını ziyaret ederken duygulu anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı.

Gaziler, Boğaz Şehitliği ziyaretinde ise özellikle Hakkârili hemşehrileri olan şehit piyade çavuş Mehmet Ceylan’ın mezarını arayarak, şehit arkadaşları için 40 yıl aradan sonra dua okudu, mezarlarına karanfil bıraktı.

Gaziler, Kıbrıs ziyaretleri esnasında KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’ı da ziyaret etti. Ayrıca, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın kabrini de ziyaret eden gaziler, karanfil bıraktılar.

Gaziler, 40 yıl sonra şehit arkadaşlarını ziyaret etme fırsatı sunan Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal’a şükranlarını sundu. Gaziler, hemşehrilerini tekrar ziyaret etmek için 40 yıl daha bekleyemeyeceklerini, seneye tekrar Kıbrıs’a gitmek istediklerini söylediler.

Kaynak: CIHAN