Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’, dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının katılımıyla başladı.

Dünyanın farklı bölgelerinden her dilden, her dinden, her ulustan binlerce kişi, barış ve dostluk için dostluğun kalbine yürüyerek, dünyaya Hz. İbrahim’in şehrinden mesaj gönderdi.
Bu yıl, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Halil İbrahim Buluşmaları’nın 8.’sinde, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerle birlikte Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa milletvekilleri ve bürokratların katıldığı ’dostluğun kalbine yürüyüş’ büyükşehir belediyesi önünden başladı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, vatandaşların da yoğun katılımıyla tam bir şenlik havasında geçti.

Yürüyüşe katılan binlerce misafir, iyiliğin ve cömertliğin peygamberi Hz. İbrahim’in makamına kadar yürüyerek, Balıklıgöl platosunda düzenlenen etkinliklere katıldı.

Kaynak: CIHAN