Cim-Bom’un Sneijder’e yakınlığı ile bilinen Advocaat mı, yoksa Drogba ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Di Matteo’yu mu tercih edeceği merak konusu oldu.

Yeni hoca arayışlarını yoğun bir şekilde sürdüren Galatasaray’da şu an en merak edilen konu Wesley Sneijder’in mi, yoksa Didier Drogba’nın mı arzu ettiği hocanın başa geçeceği... Çünkü yönetimin gündemindeki iki isim Dick Advocaat ile Roberto Di Matteo, iki oyuncuya yakınlıkları ile biliniyor.

Wesley Sneijder’in milli takım kariyeri Dick Advocaat ile başladı. O dönem Ajax’ta forma giyen oyuncuyu milli takıma çağıran Advocaat, Sneijder’e ilk kez 2003’te Hollanda-Portekiz karşılaşmasında forma verdi. Bu maçın ardından, resmi ve hazırlık olmak üzere bu ikili 14 maçta birlikte çalıştı.

En önemli birlikteliklerini ise Portekiz’in ev sahipliğinde düzenlenen 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yaşadılar. Hollanda’nın yarı finalde ev sahibi Portekiz’e elendiği turnuvada Portakallar’ın kadrosundaki isimlerden bir tanesi de Sneijder’di.

Drogba’ya borcu var

Roberto Di Matteo’nun Chelsea’nin başındaki kısa dönemi pek çok teknik adamı kıskandıracak büyük bir başarıya tanıklık etti. 2012 Mart’ında görevine son verilen Villas Boas’ın yerine Di Matteo sezon sonuna kadar geçici olarak takımın başına getirildi. O yıl Şampiyonlar Ligi’nde finalde Bayern Münih ile karşılaşan Chelsea büyük bir zafere imza attı. Gitti denen maçı 88’de attığı golle uzatmalara taşımayı başaran Drogba, İtalyan teknik adamla birlikte, penaltılarla kupaya uzanmanın mutluluğunu yaşadı. Maçı adeta tek başına çeviren Drogba karşılaşmanın da en iyi oyuncusu seçilmişti.

Öte yandan Trapattoni ve yardımcısı Kubilay Türkyılmaz formülü üzerinde de duruluyor.