Galatasaray ’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle taraftar sokaklara akın etti. Bu akının en önemli duraklarından biri ise hiç kuşkusuz, son bir haftada İstanbul’da yaşanan tartışmaların odağı Taksim Meydanı’ydı. Çoğunlukla stada gidemeyen Sarı-Kırmızılı taraftarın maçları izlediği bölge olan İstiklal Caddesi ve Nevizade çevresi mekanlar karşılaşma esnasında nasıl dolduysa maçın ardından aynı hızla Taksim Meydanı’na doğru boşaldı. Buraya kadar herşey normal zira İstanbul’da bir konuya tepki de Taksim’de verilir, en çoşkulu sevinçler de Taksim’de yaşanır. 

Bu ikili durumun tepki kısmı, 1 Mayıs’ta gerçekleştirilmeye çalışılacaktı ki, Vali Hüseyin Avni Mutlu ‘Olmaz’ dedi. Taksim Meydanı’nı ‘düzenleme’ çalışmaları nedeniyle meydanın bir bölümü inşaat halindeydi ve doğal olarak orada toplanmak risk teşkil ediyordu! İnsanların ‘çukur’a düşme ihtimali vardı ve polisin görevi tüm imkanlarını kullanarak bu durumu engellemekti... 
 
Vali Mutlu: 100 bin Galatasaraylı gelmedi ki! 
Haliyle son üç senedir çoşkuyla kutlanan 1 Mayıs, şiddete, kana, gaza ve suya bulandı. Peki ya 5 Mayıs’ı düne bağlayan gece?.. Binlerce Galatasaray taraftarının buluşma noktası olan Taksim meydanı artık risk teşkil etmiyor mu? Dün bu yönde oluşan soru işaretleri üzerine açıklama yapan Vali Mutlu, “Yani dün akşamki gösteri 100 bin Galatasaray taraftarının gelip de bütün bir gün boyunca kutlama yaptığı bir yer değildir. Galatasaraylıları yürekten kutluyorum, bu sevinci hepimiz paylaştık. Bu iki konuyu birbiriyle karıştırmanın, 1 Mayıs’la yapılmak istenen gösterilerle Galatasaray’ın şampiyonluğunu kısa süreli kutlama yönündeki heyecanını birbiriyle aynı sepete koyup, bunun üzerinden değerlendirme yapmak haksızlıktır” ifadelerini kullandı. 
 
Aygün’den taraftara tebrik 
Dün meclis kulislerinde gündemi oluşturan şampiyonluk ve kutlamalar üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, taraftara teşekkür etti ve “Gündüz saatlerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak isteyenlere saldıran polis, gece yapılan kutlamalarda ortada yoktu. Bu nedenle tekrardan Galatasaray taraftarını bütün Türkiye ’ye ‘çukur’ gerçeğini gösterdiği için tebrik ederim” dedi. 
 
Vali, CNN Türk’te farklı konuşmuştu 
Halbuki Vali Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs olaylarının ardından CNN Türk’te Saynur Tezel’in konuğu olmuş ve “Fenerbahçe Avrupa Ligi’ni alırsa veya Galatasaray şampiyon olursa ne yapacağız” sorusuna “Onların hepsini yönlendiririz biz. Onlara da gerekli şeyi söyleriz. ‘Güvenlik açısından Taksim’e çıkılması uygun değildir. Çıkmayın çocuklar’ deriz. Bunun tedbirini de alırız. Bunula ilgili bizim hiçbir tereddütümüz yok” şeklinde yanıt vererek, bir nevi Taksim’in kapısını taraftarlara kapatacağının sinyalini vermişti. Fakat yeteri kadar önlem alamamış yada Galatasaray’ın şampiyon olacağına imkan vermemiş olacaklar ki binlerce Galatasaray taraftarı gecenin geç saatlerine kadar ‘büyük risk altında’ Taksim Meydanı’nda kutlamalarına devam etti. Verilmiş sadakaları varmış, kimse çukura düşmedi...