Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde yaşayan Ejder ve Fazilet Kaya (33) çiftinin ilk bebekleri 24 haftalıkken dünyaya geldi. Anne karnında ikizini kaybettikten bir süre sonra Özel Medicana Konya Hastanesinde 12.12.2012 tarihinde dünyaya gelen ve Mina ismi verilen prematüre bebek, yeni doğan yoğun bakım servisine alındı. İleri derece prematüre doğduğu için akciğerleri gelişmeyen bebek solunum cihazına bağlanarak sürekli damardan beslendi. Şuan anne sütü almaya başlayan Mina bebek 85 gün sonra, 1 kilo 760 gram olarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
 
Doğumu gerçekleştiren Özel Medicana Konya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, erken doğan bebeğin iyi şartlara sahip yeni doğan yoğun bakım ünitesinde gerekli tedaviyle yaşatıldığını söyledi. Çapar, “2.5, 3 aylık ikiz gebelik söz konusuydu. Bu gebeliklerden bir tanesi sancının başlamasıyla düştü. Hemen ikinci gebeliğin korunmasını sağlamak için rahim ağzına dikiş attık ve hızlı bir şekilde sancıların durmasını sağladık. İkinci çocuk 24’ncü haftası sırasında erken doğumla dünyaya geldi. Yeni doğan yoğun bakım şartlarıyla beraber çocuk yaşatıldı. Şuan gayet iyi bir durumda ve taburcu edildi” dedi.
 
Kuvöz başında bebekle ilgilenen Uzman Doktor Fatih Şanlı, bebeğin riskli durumları atlatarak sağlığına kavuştuğunu kaydetti. Uzman Doktor Şanlı, “Yaklaşık 85 gündür takip ve tedavisini ünitemizde yapıyoruz. 760 gram olarak doğdu, doğduğunda akciğerleri gelişmemişti, uzunca bir süre solunum cihazına bağlı olarak takip ettik. Damardan beslemeyle ve antibiyotik tedavisiyle birçok riskli durumları atlattı. 85’nci gününde taburcu ediyoruz. Aileye de müjdeli haberi verdik” diye konuştu.
 
Objektif karşısına geçmeyen Mina bebeğin anne ve babası çocuklarına kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirerek, kendilerine yardımcı olan sağlık ekibine teşekkür etti. İHA