Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada koronavirüs salgınına karşı tedbirleri üst seviyede tutmaya devam ettiklerini belirtti. Kale “İlk günden itibaren devletimizin yayınladığı genelgeler doğrultusunda koronavirüs salgınına karşı tedbirlerimizi üst seviyede tuttuk. Dezenfekte çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı ve sokağa çıkma yasağında dışarıya çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını evlerine ulaştırmaya devam ediyor.’’ dedi.

Bu dönemde sağlanan birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın örnek olduğunu ifade eden Başkan Kale ‘’Bursa'da ikamet eden Tüfekçipınarlı hemşehrilerimizin kurduğu Tüfekçipınar Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Başkanı Halim Tarıkurt ile iş adamı hemşehrimiz Recep Terzioğlu, dağıtımı yapılmak üzere ilçemize 1000 adet yüz koruyucu siperlik hediye ettiler. Kıymetli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun.’’ diye konuştu.

Kovid-19 salgını ile mücadele sürerken ‘‪Sosyal Destek Paketi’ kapsamında Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattıklarını ifade eden Başkan Kale, Cihanbeyli’de 1900 aileye ulaştıklarını belirtti.

Salgın nedeniyle yaşanan her türlü zorluğa rağmen belediyenin hiçbir çalışmasını aksatmadıklarını ve projeleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Kale ‘Cihanbeyli ve bu toprakların gönlü güzel insanları için dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz. Geçen hafta ‪Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile yatırım değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. ‪İlçemizin tüm projelerini birer birer hayata geçiriyoruz. Yatırımlarımız için bizi geri çevirmeyen Sayın Bakanıma şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu dönemde yaptığı çalışmalarla gücünü göstererek örnek bir çalışma sergilediğini ve tüm dünyanın da yardımına koştuğunu belirten Kale “Türkiye, koronavirüs ile mücadelede ABD, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya başta olmak üzere yaklaşık 60 ülkeye yardım gönderdi. ‪Türkiye bu sıkıntılı dönemi birlik, beraberlik ve kardeşliğine sımsıkı sarılarak atlatacak, hedeflerine emin adımlarla yürüyecek ve daha güçlü olarak dünyanın geleceğinde söz sahibi olacaktır. Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir. Ülkemizin hiçbir vatandaşını yalnız bırakmadığı apaçık ortadadır. Ülkemizde gün geçtikçe vaka ve vefat sayılarındaki düşüş ile iyileşen hasta sayısındaki artış bizleri daha da mutlu ediyor. ‪İnşallah kısa sürede çok daha iyi günleri göreceğiz. Bizlere düşen tedbiri elden bırakmamak ve önlemlerimizi sürdürmektir” dedi.