Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti, dün 9. kez İmralı'ya gitti. Buldan'ın "bizim acilen İmralı'ya gitmemiz gerekiyor' sözlerine sebep olan KCK2nın çekilmeyi durdurma kararı teröristbaşı Abdullah Öcalan'la masaya yatırıldı.

Heyet, İmralı dönüşü basın mensuplarıyla Öcalan'ın 'format değişmeli' mesajını paylaştı. Detayları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak olan Öcalan'ın çözüm sürecine ve KCK2nın çekilmeyi durdurma kararına yönelik mesajında şu ifadeler yer alıyor:

"Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla yani anlamlı bir müzakereye evrilterek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil'e de iletmiş durumdayım.. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkânları oluşturması sürecin ilerlemesi için elzem. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum. Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz, sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz."

İmralı'daki kritik görüşme sonrasında Öcalan'ın KCK'ya çekilmeye devam edin çağrısında bulunacağı yönündeki tahminler boşa çıktı. Konuyla ilgili BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın başka bir şanslı kalmadığı için KCK'nın çekilmeyi durdurma kararı almasını anladığını dile getirdi.

Stargundem.com